Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Rendőrségi tagtoborzás az interneten

2008.05.14. 16:19 | bpfopolgarmester | Szólj hozzá!

Egy olyan városban, mint a világváros, vajon hova vezethet, ha nincs elég rendőr?! Budapest jelentős rendőrhiánnyal küszködik. A jól értesültek szerint 1300 rendőr hiányzik a világváros utcáiról.

Nem vagyok abban biztos, hogy a világváros rendőreit a legjobban szervezik vagy hasznosítják. Vannak olyan feladatok, amelyeket nyilván nem nekik kellene elvégezniük, például magánrendezvények biztosítása feltehetően a rendezők feladata lenne, nem a városé, de minden ilyen esetben vajszívűnek mutatkozunk.


Amit viszont látni lehet az az, hogy néhány rendőr elférne még az aluljárókban, több - közlekedési szempontból kiemelt - úton,  számos kereszteződésben.  Ha nem főpolgármester, hanem költő lennék, most sóhajtanék, és azt mondanám: Ott tátong a hűlt helyük. Nem kezdek konkrétumok felsorolásába, mert amit ide írnék, kizárt, hogy a teljes lista lenne, de talán egyszer majd annak is eljön az ideje.

A városon belüli átcsoportosítás helyett Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány és Bencze József országos rendőrfőkapitány azt találták ki, hogy a fővárosba vidékről vezényelnek rendőröket. A képeken a Deák téri aluljáróban Vas megyei rendőrök láthatók, akik március óta élvezhetik a fővárosiak vendégszeretetét.

Úgy érzem, nem várhatok tovább, és hazafias kötelességemnek teszek eleget, amikor itt, a blogomon felszólítom az ifjúságot, hogy ebben a vészterhes pillanatban álljanak be rendőrnek.

A rendőri hivatás embert próbáló feladat, ugyanakkor csupa derű. Amit ráadásként a rendőrség nyújtani tud: tekintély, megbecsülés, versenyképes fizetés, kényelmes szolgálati lakások, kellemes rendőrnők, extra juttatások, kiváló ismerkedési lehetőség: annak boldog tudata, hogy ha valakinek azt mondjátok, álljon meg és mondja meg a nevét, nem fog ellenkezni. Sőt, ahogy azt hallom, némi huncuttság is belefér olykor.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr31468528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása