Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Biciklis halál a Hollán Ernő utcában

2008.05.08. 01:06 | bpfopolgarmester | 28 komment

Ismét szomorú kerékpáros haláleset történ Budapesten. A Hollán Ernő utcában, szerdán délután egy középkorú férfi esett le a biciklijéről. A mentősök hiába próbálták újraélszteni, a férfi sajnos elhunyt. Az eset fél négy körül történt, a kiérkező hatóság a férfit letakarta, majd - mint kiderült hosszas - várakozás vette kezdetét.

Eltelt egy óra. A mentősök dolguk végeztével elhajtottak a helyszínről, a letakart holttestet két rendőr őrizte.

A troli megállójában az emberek döbbenten érdeklődtek egymástól, mi történhetett, a  járókelők, amint meglátták a fekete fóliával letakart élettelen testet,  átmentek a túloldalra, de senki sem értette, mi történik.

Eltelt egy újabb óra, és a holttest még mindig a Hollán Ernő járdáján feküdt.  Eltelt a harmadik óra is, és csak ekkor érkezett meg egy orvosszakértő, aki megállapította, hogy a férfi valóban elhunyt. A halottszállítók fél hétkor tették be a holttestet a járműbe, ezalatt a három óra alatt úgy éreztem, ez hullagyalázás.

Nem akarok meghalni, legalábbis nem így, mert nem akarom, hogy a testemet órákig kerülgessék, és hogy órák teljenek el, amíg valaki elszállít. Az egykori biciklis pedig nyugodjék békében.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr6459314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyulus 2008.05.08. 01:32:52

Voltaképpen mi a tanulság? Ki volt a hülye? A mentő, vagy a két rendőr? Vagy az orvosszakértő?
Tudunk valami pontosat arról, hogy egy ilyen esetnél hogyan folyik az "ügymenet"?

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.05.08. 03:12:11

Ha meghalt akkor neki nem mindegy? Utana neked is mindegy lesz. Pont errol szol a halal, hogy ott a vege. Onnantol kezdve (hullaszalitas meg temetes) mar a masok meseje. Ha a hozzatartoziot felkavarja, azt meg megertem.

lápi lidérc 2008.05.08. 04:50:59

atleta.hu · www.atleta.hu 2008.05.08. 03:12:11
Nagyjából ezt akartam mondani.

Till S. Seemann · http://seemann.blog.hu 2008.05.08. 05:22:06

Szörnyű sztori. Én azért sajnálom a két rendőrt, mégis csak egy halott mellett álldogáltak 3 órát. Hihetetlen. Én igazából ezt a magyar bürokratizmus sebességének tudom be. Valószínűleg ott keresendő a hiba. Vagy lehet, hogy nem a kormányzati negyedet kellene bővíteni, hanem több orvosszakértőt és hullaszállítót alkalmazni. Na jó ez persze csak hülye irónia volt.
Egyébként tud valaki olyan számot, hogy mennyi hullaszállító jármű működik az országban? Kíváncsi lennék rá.
Mert ki tudja? Lehet olyan optimisták az egészségügyi tárcánál, hogy elegendőnek tartják azt az egy hullaszállítót Pest megye körzetében.

**Na jó. Azt hiszem kicsit morbidra sikerült.

***Egyébként R.I.P.. Tisztelem a pesti bicikliseket.

asinus56 2008.05.08. 06:21:22

Az ügymenet:
Közterületi halálesetnél az elhunytat a halottszállítók viszik el, addig a rendőrség őrzi.

A halottszállítókkal kapcsolatban egy megjegyzés: valaha létezett egy kék lámpával, szirénával felszerelt kocsijuk éppen a közterületi halottak minnél gyorsabb elszállítása érdekében. Na ez a szolgáltatás volt talán az egyetlen, amely áldozatul esett a nagy "megkülönböztetett-jelzés-használók" felülvizsgálatnak, amire a sorozatos kéklámpás balesetek miatt került sor. Ezek egyébként általában minisztériumi és egyéb közigazgatási embereket szállító autókkal történtek, amikor sürgős autóbuszmegálló avatásra és egyéb fontos helyekre siettek.

Rá Dios 2008.05.08. 06:35:39

Atléta megszólalására Lápi Lidérc egy üres www.atleta.hu honlappal válaszolt. Az ürességet értem. Az jó válasz az érzéketlenségre, ami fagyosan süt (bizony, süt és fagyosan süt, így, együtt) a kommentből...
Ne adja Isten, hogy egy szerette heverjen egyszer a zacskóban, a járdán, vagy másutt... :-(

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2008.05.08. 07:08:41

Atléta, szerinted ez így normális? És ha közeli családtagod feküdt volna ott? Te lennél a legjobban felháborodva. Nem kellene ennyire közömbösnek lenni. Igenis legyen megoldás az ilyen esetekre.

is 2008.05.08. 07:32:15

minden együttérzés mellett, itt most nem arról van szó, hogy bárki is valami hullagyalázást csinált volna, hanem arról, hogy mennyi legyen a szintidő, amíg elviszik a halottat. lehet, hogy aznap éppen az átlagosnál sokkal több eset volt, lehet, hogy elromlott a szállítóautó, lehet, hogy megbetegedett az ügyeletes halottkém stb. ha ezeket mind ki akarjuk védeni, tartalékautót, tartalékhalottkémet stb. tartunk, az idő 99%-ban feleslegesen, akkor az bizony jóval drágább lesz.

én is szeretnék azonnal mindent, csak tudom, hogy nem tudom megfizetni. pont a halottak elszállításánál nem kezdeném a maximális szolgáltatási szint kiépítését. az első tartalékembert mondjuk inkább az élők gyógyítására venném fel.

@tita: ha ez egyszeri eset volt, akkor normális. ha minden halottra ennyi ez az idő, akkor nem normális, de ezt nem lehet tudni.

gabest1 2008.05.08. 07:34:55

Lehet hogy volt neki két tök jó veséje és egy mája. Ha sokat várakoztatják nem megy tönkre?

hunkor (törölt) 2008.05.08. 07:37:48

Mi az hogy leesik a bicikliről? Furcsa halálok. Talán már ott tartunk hogy emberek gyilkolásszák egymást csak nem tudunk róla?

Manyizga (törölt) 2008.05.08. 07:43:13

Szegény biciklis... amúgy az ilyen eseteknél az elszállításra várakozás teljesen mindennapi. A mentő nem viheti el, a halott meg egy örökkévalóságig tud várni.

Kiváncsiságból ki kellene tenni egy nagyobbacska döglött kutyát a járdára, és figyelni, hogy azt mennyi idő alatt és ki tünteti el. ;)

Ja, hogy mi történhetett a biciklissel? Semmi. Azt hitte jól fog esni egy kis biciklizés. De rosszul esett, és meghalt. :(

Icsiro 2008.05.08. 08:06:08

Sajnálom szegény biciklist. Neki ennyi volt kimérve. Ha valaki otthon hal meg, többnyire fél napot, legalább 6 órát kell várni az elszállításra. Lehet, hogy kevés a speciális járművük.
Az állatokkal pedig az van, különösen a város külső részein elütött kutyák, macskák sünik és egyebekkel, hogy többnyire addig maradnak a helyszínen, amíg olyan laposak nem lesznek, hogy eggyé válnak az aszfattal.

Czigler Zsolt 2008.05.08. 08:06:38

És mennyivel több borzalom és fájdalom annak a családnak,aki várta haza ezt az Embert!-"Apa meghalt a piacról hazafelé jövet...-
Három órát feküdt,mint egy útban lévő ,különösen taszító tárgy ,a járdán.
Ödalökték,letakarták,de rá nem léptek ,csak át rajta."-

smartdrive 2008.05.08. 08:09:42

mindegy lesz akkor már neked

ACM 2008.05.08. 08:14:50

Kb. 2 hónapja a VIII. kerületben, a Magdolna-Koszorú sarkon is történt egy hasonló eset, ott is nagyon sokáig őrizte 2 rendőr a hullát.
Én a Magdolnán siettem hazafele, csak annyit láttam, hogy rendőrök állnak a sarkon. A rendőr hallotta a cipőm kopogását, egy pillanatra hátra is nézett, majd visszafordult. Nagy lendülettel fordultam be a sarkon, és majdnem ráléptem a letakart halottra. Meglehetősen bizarr élmény volt...

GeryGreyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.05.08. 08:21:33

Valami furcsa kozmikus sugárzás lehet ott a Hollán Ernő utcában, valamiért azon a helyen sosincsenek a helyzet magaslatán a rendőrök...

noe d. 2008.05.08. 08:24:47

én egyszer az uszodában töltöttem másfél kellemes órát egy halott társaságában, a homár is megírta a sztorit, az uszoda meg kamuzott össze-vissza..

Zserbózombi 2008.05.08. 08:26:52

Nem akarok senki lelkébe gázolni, de ez a szabvány ügymenet. Aki közterületen hal meg, kötelező felboncolni is, hogy mi okozta a halálát. Nem kegyetlenség vagy orvosszakértőhiány volt.

Mindenki korrekten járt el: A mentők 1 óráig próbálkoztak vele, a sikertelen újraélesztést követően értesítették és megvárták a rendőröket. Holttestet nem szállíthatnak, mivel elég bonyolult fertőtlenítési eljárás várna a mentőautóra és addig talán nem érnének oda valakihez, akinek szüksége lenne rájuk.

A közterületi és egyéb halottakat pedig 2 óráig a haláleset helyén kell hagyni. A kórházban is az ágyon marad, amíg le nem jár ez az idő. Ez nem kegyeletsértés, egyszerűen ennyi idő szükséges, hogy az elsődleges hullafolyamatok beinduljanak és a kiérkező halottkém a halált kellő bizonyossággal megállapíthassa.

Még csak annyit, hogy amikor az én 63 éves nagymamám agyvérzésben meghalt a Klinikák metróállomás előtt az utcán, ugyanez történt. A közeli kórházakból senki (!) sem jött ki és - mint tudjuk - az Igazságügyi Intézet az utca túloldalán van. Egyébként oda is szállították. A 2 óráig, amíg ott hevert, a lányai odamentek a holtteste mellé és a kiérkező orvosszakértőig álltak mellette ők is. Szóval ezeket nem csak kitaláltam, velünk is megtörtént. :o/

Nyilvánvalóan szomorú dolog a biciklis halála, de ez a legkevesebb benne.

Zserbózombi 2008.05.08. 08:32:36

Balesetet (ha a rendőrségnek bejelentik és a sértett nem tud vagy nem ajánlatos neki a helyszínről önerőből távozni) vagy halálesetet követően a rendőrség gondoskodik a hátramaradt vagyontárgyak összegyűjtéséről és tárolásáról, amíg a sértett vagy a hozzátartozója érte nem megy.

Barátunk biciklivel éppen hozzánk tartott, amikor egy szőke opeles csaj elcsapta. A szemtanúk azonnal hívták a rendőrséget, akik pár percen belül odaértek, barátunk pedig minket. Látszólag nem volt semmi baja, de a mentősök elvitték röntgenre, mert fejreesett és a térdét is húzta. A biciklijét mi hoztuk haza, de ha nem mentünk volna oda, akkor a rendőrség tárolta volna, amíg érte nem tud menni. :o)

Czigler Zsolt 2008.05.08. 09:17:03

Smartdrive:Olvasd is el amit látsz és ne legyél teljesen hülye!
Egy szót nem írtam az érintettről,az egész alapvető morális és empátiával kapcsolatos kérdés,te nagyon okos.Akkor legyél ennyire laza,ha a te apáddal történik ez meg!

KGyST · http://repules.tumblr.com 2008.05.08. 09:18:00

1 . Tudjuk, hogy hogyan halt meg? Baleset, vagy egyéb ok (pl. rosszul lett)?

2. Nagyon jellemző. A halottszállítók nem érnek rá, ez a két rendőr tegnap a munkaidő felében nyomozás meg egyebek helyett egy holttestre vigyázott. (Fölteszem, ők sem élvezték, nem ezért jöttek rendőrnek.) A hatékonyság csúcsa. (Ha már nem működik ebben az országban semmi: Egy rendőr kevés lett volna?)

3. RIP :(

Czigler Zsolt 2008.05.08. 09:22:45

Egyébiránt a halál beálltát máshol is meg lehetne állapítani,nem biztos,hogy a kutyahugyos járda erre a legalkalmasabb,ahol esetleg elsétál egy-két oviscsoport,szorongó urbánbeteg,vicces alkoholista,szomorú nyugdíjas,etc.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2008.05.08. 09:28:11

Wessely:

Ez a két óra elég kemény, erről nem tudtam.

Kruger Papa · kruger.blog.hu 2008.05.08. 09:34:03

..és akkor még nem tudjuk mi vár a testre mielőtt még valaki más nevén sírba kerül...
de talán jobb is. nem mernénk meghalni.

sea monkey 2008.05.08. 10:09:29

Tavaly nyáron én is láttam egy ilyen esetet, a Krisztina téri kifőzdénél (hívjuk csak mákos turhának) történt. Kb 40 fok volt már 11-kor, egy bácsi bement ebédet venni a kifőzdébe, de összeesett és meghalt. A kifőzdések kicipelték az utcára és lefektették a járdára!!! A halott bácsi ott feküdt a tűző napon letakarva pár órán keresztül, a lába kilógott a fekete lepel alól és ugyanúgy két rendőr vigyázott rá, amíg ki nem értek a hullaszállítók. A legdurvább az volt, hogy a kifőzdének kiülős része is van pár asztallal és simán odaültek az emberek kajálni, miközben 2 méterrel arrébb feküdt a letakart halott.
Azóta nem eszem abban a kifőzdében.

sutifan 2008.05.08. 10:46:47

Tegnap kaptam meg a kerületi újságunkat. Van benne egy olvasói levél, melyben egy hölgy írta, hogy 10 óra körül látta a férje, hogy egy férfit próbáltak újraéleszteni az út mellett. 15:30kor mentek arra aznap és a holtest letakarva még mindig ott feküdt....Az újság utánnajárt hogyan fordulhat ez elő:
"Nos, mint megtudtuk erre a területre is betört a piac-a szállítás megrendelése annak az orvosnak a feladata aki megállapítja a halál beálltát. Az orvos vállogathat, hogy a Budapesti Temetkezési Intézettől vagy a tucatnyi magán-halottszállítótól rendeli-e meg a szállítást. Információink szerint előbbinek elég nagy járműparkja van s a várakozási idő sem több 1-2 óránál.. A magánszállítók járműparkja jóval kisebb, s ha az orvos választottjának esetleg hirtelen több szállítanivalója is adódik, akkor bizony hosszúra nyúlhat a várakozás. "
Én nem kommántálom, szerintem mindenki érti mi az amit nyíltan nem irtak le, de ott van a cikkben...

KGyST · http://repules.tumblr.com 2008.05.08. 14:32:30

sutifan:
Mi van a cikkben nem nyíltan?
süti beállítások módosítása