Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Hova tűntek a rendőrök?

2009.02.16. 12:00 | bpfopolgarmester | 53 komment

Csak most derült ki számomra, hogy miért vált ténylegesen láthatóbbá a bűnözés Magyarországon. Noha mindig is előfordultak bűncselekmények, a többségnek flow-szerű élménye volt azzal kapcsolatban, hogy a rendőrök majd jönnek/mennek, és megoldják, felgöngyölítik.

Mi lett azonban mára? A bűncselekményeket nem szigorú rendőri eljárások, hanem egyre indulatosabb tüntetések, és felvonulások követik.

De miért nem dolgoznak a rendőrök? Hova tűntek? Eltűntek volna? Nem, dehogy tűntek el. Rendőröket lehet látni nemzeti ünnepeink idején, illetve a nagyobb tüntetések idején. Ott vannak a rendőrök, ők kapják a tojászáport, ők akadályozzák meg, hogy két egymással nem szimpatizáló csoport összeugorjon. Ennyi lett mára a rendőri munka: ma már nem hétköznapi bűncselekményeket oldanak meg, hanem politikai és eszmei csoportosulások békétlenségét tompítják.

Ezt nem én mondom, hanem a siófoki polgármester: "Ma Siófokon nincs bevethető erő". 

- "Hogy miért nincs - illetve miért csak minimális - Siófokon a rendőri jelenlét, az a 2002-es Erzsébet hídi zavargásokra vezethető vissza, amikor a hídfoglalók ellen a Siófokon tartózkodó készenléti egységet vezényelték fel Budapestre. "Azt hittem másnap visszajönnek" - mondta csalódottan a polgármester, viszont azóta is hiába várják vissza a rendőröket. A siófoki rendőrkapitányság emeletei azóta is üresek, a laktanya kihalt."

Ezek után találomra felütöttem a google-t, és jéé, miket találtam: 2006 őszén, a Gyurcsány-kormány ellenes tüntetők ellen baranyai és ki tudja még, hogy az ország milyen szegleteiből származó rendőröket vetettek be, akik a világvárosban egyébként annyira sincsenek otthon, hogy elbizonytalanodnak, sőt, eltévednek. Hát így nem lehet otthon a bűnt megelőzni, és nem lehet igazi bűnözőkkel foglalkozni.

Vidéken meg mi marad? A bűnöző, aki nap nap után látja, hogy a rendőrség tehetetlen, és egyre gyengébb. És ahogy az alkalom tolvajt szül, úgy a bűnöző az ilyen helyzetet - ne legyen kétségünk - kihasználja.

Mi következik ebből? Hát az, kedves világvárosi polgártársaim, hogy azok a szélsőségesek, akik most legnagyobb hévvel golyókat és erős rendőrséget követelnek a gengszereknek, magukba nézhetnének, mert ha nem is teljesen, de ők is tehetnek arról, hogy a rendőrség nem azzal foglalkozik, amivel kellene.

Kedves nem bűnözők: Erőt, energiát vontok el a falusiaktól, a vidékiketől, a fővárosiaktól, az uborkatermesztőktől. Demokratikus főpolgármesterként azt mondom, hogy felvonulni és tüntetni is lehet, de hogy hogyan és mikor, arról el kellene gondolkodnotok.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr26946262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pink75 2009.02.16. 12:51:25

Sötétség délben.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.02.16. 12:55:36

Van 30 rendőr 100 helyett. Teljesen mindegy hova teszik azt a harmincat, máshonnan ugyanúgy fog hiányozni a hetven..

bpfopolgarmester 2009.02.16. 12:58:03

@Sparhelt: elméletileg igazad van, abban viszont nem, hogy a döntéshozóknál elvárás, hogy realisták legyenek, és ha azzal a harminccal kell gazdálkodni, akkor azzal a harmiccal kell.

rookielamer (törölt) 2009.02.16. 13:04:36

Ekkora baromságot :D
Azért nincs elég rendőr Siófokon, Veszprémben, Kiskunhalason, Kesznyétenen, Olaszliszkán, Borsodban stb., mert 6-7 éve volt egy tüntetés az Erzsébet hídon, meg egy a "zelkúrtukbeszéd" után, és azóta folyamatosan minden vidéki rendőr a fővárosban őrzi az alkotmányos demokráciát? Persze a gonosz jobboldal a hibás :D
Ha ez nem demagógia akkor nem tudom mi...

Helmeczi Tomi 2009.02.16. 13:10:58

Teljesen igaza van a bloggernek. Ma magyarországon a rendőrség nem tesz mást, csak a politikusokat és azok érdekeit védi.

Kiskunlacházán megölték Nórit, mi lett belőle? Semmi.
Múltkor valami nyomorult zsidó geci politikusnak megmolotovozták a nyaralóját (ami olyan amilyen házam nekem sose lesz...) és egyből 5 millás nyomravezetői díj volt.... elmennek ezek a kurva anyjukba... az össze buzi politikus meg mocskos rendőrgeci is.

Közöd?? (törölt) 2009.02.16. 13:13:07

A válasz valóban baromság, de a kérdés attól függetlenül jó. A mostani rendőrség lezülött állapota már a civilek számára is tökéletesen vilásossá vált. Anyagi létszám és vezetési problémák jellemzik a rendőrséget, így képtelen megfelelni a legalapvetőbb elvárásoknak is. A rendőrséget újjá kell építeni, sajnos ez egy évtizedes folyamat is lehet mivel a tapasztalt és szakértő idősebb rendőrök és rendőrtisztek égetően hiányoznak.

bpfopolgarmester 2009.02.16. 13:15:44

@rookielamer: csak neked, még egyszer: siófokon azért nincs, mert hét éve volt erzséber híd, eddig értetted, de a belinklet cikkekben már nem csak hathétéves történetek vannak. csak neked, külön híradást adok arról, hogy tavaly is voltak összecsapások Magyarországon, pl a melegfelvonulás idején, aztán szeptemberben a charta, aztán a tarkamagyar, aztán október23 ünnepének idején. az állításom, hogy ezekre rendőröket vezényelnek fel, és a belinkelt cikkekből az is kiderül, hogy nem csak arra az időre, hanem itt (budapesten) is tartják őket.

Perillustris 2009.02.16. 13:16:00

Kérjük, hogy páros napokon a páros napokon született, míg páratlanokon a páratlan napokon napvilágot látott emberek bűnözzenek, ezzel segítve a rendőri erőforrások hatékonyabb elosztását.

bpfopolgarmester 2009.02.16. 13:17:23

@Közöd??: a rendőrségnek nem az lenne a dolga, hogy politikai csoportok által támogatott és feltűzelt garázdák után rohangáljon, hanem az utcán járőrözniük kellene falun, vidéken, a fővárosban, hogy elriassza a betörőket. szval baromságot ne használd még egyszer, ha kérhetlek, mert megsértődöm.

Közöd?? (törölt) 2009.02.16. 13:17:44

@bpfopolgarmester: na ez az igazi tipikus politikusra valló hülyeség, biztos lehet taálni valami marhát aki elfőnökösködik harminc rendőrrel, de olyan szakembert akinek lenyomod a torkán, hogy ő 30 al is megcsinálja amit csak 70 el lehet olyant nem találsz. A következmény: a képzett és tapasztalt remdőrvezetők elszivárgása ergo szarul vezetett 30 fő. Aki ezt tudja is magáról és szerencsétlenek mégroszabb morállal indulnak emiatt munkába, mégszarabb felderítési arány és szarunk bele mentalitás.

Perillustris 2009.02.16. 13:17:54

@Közöd??: "mivel a tapasztalt és szakértő idősebb rendőrök és rendőrtisztek égetően hiányoznak"

Nyugdíjasként ott vannak a biztonsági cégekben, vagy szakértőként segítik az aktív állományt.

Charlie O'Brien 2009.02.16. 13:18:49

Szerintem teljesen mindegy hogy 30 rendőr van vagy 130. Addig amíg korruptak, és magasról tesznek a feladataikra, nincs miről beszélni. Ma ha azt hallom rendőrség, egyből a trafipax, meg a közúti bírságolás jut eszembe, mert teljesen leszűkültek a közlekedésre.
Persze azért a jogalkotókkal is el kellene beszélgetni, a dolgokról, és nem a rendőröket meghurcolni, ha valakit esetleg jól szájba verdesnek legyen az fehér ember vagy másmilyen.
Na meg persze a mi "rendőreink" a 6mm-es "pisztolyukkal" mennek, az AK-s meg kitudja még milyen gépfegyveres emberek ellen, addig nehogy már féljenek tőlük.
De itt megint az egész rendszerrel van a probléma, meg az emberek hozzáállásával.

boj (törölt) 2009.02.16. 13:18:51

" mivel a tapasztalt és szakértő idősebb rendőrök és rendőrtisztek égetően hiányoznak."

És azok, akik elüldözték/kényszernyugdijazták/nyudijba engedték őket, vélhetően sosem fognak ezért felelni.

Csak elrettentésképp:
- Országban 32 év
- Csongrád megyében 31 év
a rendőrök átlagéletkora.

(forrás: www.kisalfold.hu/hirek/fiatal_rendorok_dolgoznak_csongrad_megyeben/2075253/)

Közöd?? (törölt) 2009.02.16. 13:19:44

@bpfopolgarmester: sértődj ha akarsz ki nem szarja le? a rendőrnek az is dolga, hogy politikai garázdák után rohangáljon, sőt mint szlovákiában láthattuk a jó rendőr nem kérdez csak gumibotoz ha ilyen feltüzelt hordákat lát.

bpfopolgarmester 2009.02.16. 13:19:59

@Perillustris: igazad van, a fővárosban hőbörgő, politikai csoportok által támogatott, mozgatott és felheccelt utcaigarázdák is bűnözők. az állítás az, hogy ugyanazok a politikai csoportok miért emelnek szót aztán a kevés rendőr miatt megerősödött bűnözők miatt.

Közöd?? (törölt) 2009.02.16. 13:22:18

@Perillustris: Egykét ilyen eset elfordulhat bár nem tudok róla, a tapasztalt rendőrök tömeges hiányát ez nem oldja meg.

bpfopolgarmester 2009.02.16. 13:24:19

@Közöd??: persze, aztán ha sértődősen moderálok, neked állna feljebb.
mindegy, aki odaszarik a villamosra, és aztán undorodva kéri számon, hogy micsoda bűz van, az számomra hitelét vesztette. ez utóbbit nem rád értettem.

Perillustris 2009.02.16. 13:24:25

@bpfopolgarmester: Már "normál" üzemmódban is kisebb a Rendőrség létszáma a kelleténél, nemhogy tartalék nincs benne. Ha a kevésből kell elvenni, akkor értelemszerű, hogy még rosszabb lesz a helyzet. De az eleve szar állapotot nem lehet a "garázdákra" fogni.

Morális és szakmai válságban van a Rendőrség, és nem a "kisrendőrök" miatt.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2009.02.16. 13:25:42

ajaj, akkor valaki gondolkozzon el ezen rendőrség azaz a rend őrsége, a rend őrzője, az pedig, hogy egyébként milyen feladatokat kell nekik ellátniuk ezek alapján...

2009.02.16. 13:26:45

@bpfopolgarmester: Légyszi nevezd meg, kit értesz ugyanazokon a politikai csoportokon.

Perillustris 2009.02.16. 13:30:02

@bpfopolgarmester: Szakmai inkompetenciáról árulkodik az, ha egy vélhetően tartós igényre nem ad választ a politika. Az átcsoportosításokba bele volt kódolva, hogy ott, ahonnan elvonják a rendőrt, rosszabb lesz a közbiztonság. Már évekkel ezelőtt teljes képzési és struktúrális reformra lett volna szüksége a Rendőrségnek, gondolhatod, mi van azóta.

Silverf@x 2009.02.16. 13:31:29

Nem mindegy hány rendőr cseszik a munkára?

bpfopolgarmester 2009.02.16. 13:37:00

@Szakadás: nem ismerem ezeket a csoportokat név szerint, csak látom őket folyamatosan. egyszer ezt mondják, máskor meg azt.

bpfopolgarmester 2009.02.16. 13:38:53

@Perillustris: ebben feltétlenül igazad van, de én úgy vagyok vele, hogy ha valamiben akadályt látok, megpróbálom egy másik megközelítéssel nézni a dolgokat. így jutottam arra, hogy a rendőrségi és politikai inkompetencia mellett egy nagyon ronda politikai játszma áldozatait is lássam a rendőrökben.

2009.02.16. 13:43:05

@bpfopolgarmester: Aha. Szóval konkrétumot nem tudsz, csak úgy publikélgatsz a nagyvilágba. Gondolom elég marginális csoport lehet, ha nem tudni a nevüket, úgyhogy nem is érdemes foglalkozni velük.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.02.16. 13:48:53

Üdv mindenkinek!

Tisztázzunk valamit: a közterületi állomány a közrendért, a bűnügyes állomány a felderítésért (bűnmegelőzésért) felelős.

A "minden rendőr korrupt" véleményen lévőkkel nincs miről beszélgetni, ez olyan fanatizmus, amivel szemben semmilyen érv nem lesz elég jó.

Azzal sincs miről beszélni, aki egy konkrét intézkedő rendőrön kéri számon azt hogy miért nem tényleges "közrendet védő" intézkedésekkel foglalkozik: többször le volt már írva, hogy mivel alá-fölé rendeltségi alapon működő fegyveres (egyfajta katonai) testület, ezért többnyire utasítást hajt végre. Ha 12 órát áll a 30-as tábla mellett, akkor valószínűleg erre kapott utasítást, nem pedig arra, hogy cirkáljon el a városban ezidő alatt egy tank benzint és keltse azt az érzetet, hogy bármikor bárhol felbukkanhat. Bár véleményem szerint ez utóbbi bűnmegelőzési szempontból kifizetődőbb lenne, ennek anyagi vonzata rövid idő alatt hazavágná az éves költségvetést, ergo: lehet hogy az állampolgárnak ez érdeke, de be kell látni, hogy az államapparátusnak a magántulajdon védelméhez különösebb érdeke nem fűződik és ezt anyagiakban elég jól meg is mutatja.


" mivel a tapasztalt és szakértő idősebb rendőrök és rendőrtisztek égetően hiányoznak."

Kinek? A lakosságnak valószínűleg, de ők ebből csak annyit látnak, hogy "köcsögök" 40 évesen elmehettek. A miértekről nincs szó. Arról sem, hogy mennyi embert sikerült visszatartani attól hogy elmenjen, illetve hogy ezt egyáltalán megpróbálták-e. (Megsúgom: meg sem próbálták, hiszen a költségvetésbe a távozók visszahagyott bértömege is kalkulálva van, így is 2 mrd kellett, hogy elmaradt béreket rendezzenek).

Miért mentek el tömegével a tapasztaltabb kollégák? És miért csak most tűnik fel a hiányuk?

Statisztika... ez a megoldás. Amíg a statisztika igazolja hogy a Rendőrség végzi a munkáját, addig elég "csak annyit" dolgozni (és nem többet, mert az csak szükségtelenül viszi a pénzt), amennyi a "jó statisztikai számokhoz szükséges.

Minek napi 400 km-t járőrözni, ha 3 óra alatt teljesíthető az elvárt intézkedési ráta?

Minek két nyomozónak egy hetet autózni egy félig döglött ügyben egyetlen eredményes statlapért, ha más ügyből kihozható 30 eredményes lap, ami 50 %-os felderítési mutatóval megelégedve másik 30 ügyben fölöslegessé teszi a személy- és költségigényes munkát.

Ezt tessék a mérleg egyik serpenyőjébe rakni, és utána tessék a válogatott sértéseket annak címezni akik a mostani helyzetnek a valódi kiváltói, nem pedig félig kényszerpályás részesei.

átlátó 2009.02.16. 13:56:12

Azt olvastam a Fejér megyei lapban, hogy a rendőrség összekötője tárgyalást kezdeményez az enyingi helyzet kapcsán kialakult állapotokról. A fővajdával Kállai Csabával, -aki ugye a béke jegyében vezette a siófoki attak felvonulást - és a helyi vajdával.
Kérdésem: Ha egy fehér galeri, (nem a a Vér- és Becsület) randalíroz és évek óta köztörvényes bűncselekményekből él, amiről a rendőrségnem TUDNI KELLETT, akkor is előtte egyeztetnek? Miről? Az egyezség megszületéséről? Hát mi van ebben az országben? A rendőrség a védőfelszerelésében ül a saját székletén, mert az puha és meleg?
Nem dobálják szét az ilyen hordákat? A vajda az valamilyen törvényes jogi státusz? A vajdák önnálló törvényhozók? A Magyar Állam törvényeit csak a fehéreknek kell betartaniuk? Hát kik és kit diszkriminálnak ebben az országban?
Mielőtt a cigányokkal szemben intézkednek megbeszélik a főcigánnyal? Aki vonul és demonstrál? EGYEZTETNEK?! Miről?! Ki kit üldöz itt?
Vagy a rendőri vezetés szívta túl magát, vagy én. Én nem szívtam.
Besül az agyam! A rendőrség nem intézkedik, hanem egyeztet! Hogy mit szabad nekik arról?!
Ha 8 fehér szép szál legény megy az utcán sorban, rendezetten azonnal egyeztetés nélkül ott vannak védőfelszerelésben!
Ezek a rendőri vezetők ezek perforálatlan kislányok!

bohus 2009.02.16. 14:01:41

@Szakadás: ha te így gondolod, az a te dolgod

bpfopolgarmester 2009.02.16. 14:07:34

@Szakadás: hát nem aha, de tudok konkrétumot. hogy milyen nevek alá állnak ezek az ifjú délceg emberek, az ebből a szempontból teljesen lényegtelen. nekem náci, fasiszta, intoleráns garázda egykutya

histar007 2009.02.16. 14:26:05

A rendõrség szerepe alapvetõen más a diktatúrákban és a demokrációban.
Az elöbbinél karhatalomnak hívják. és elsõ számú feladata a regnáló hatalom védelme. Szinte bármi áron. Vagyis 100 rendõrbõl 70 legalább készenlétben kell hogy legyen, ha netán elindulna valami anti-fletó buli, akkor ne kelljen messzirõl teherautózni õket, hanem kapásból lehessen oszletni, mégha az olcsó kenyér miatt is alakul ki a tömeg a sarki kisbolt elõtt.

Demokrációban az állampolgárt védi a rendeõrség, azoktól akik bûncslekményeket követnek el. Még azokat is megvédikakik esetleg nem értenek egyet a jelenlegi hatalommal, sõt még kritizálni is merik, és még azokat is, akik a rend õreit nem szeretik.

Van egy tippem, hogyhaa siófoki cigány felvonulás nem megfélemlítésrõl, hanem a jelenlegi kormány ellen vonult volna, akkor seperc alatt ott terem néhány tucat kommandós. Mert ma az államhatalmat kell védeni. Mindenáron.

VOGAben 2009.02.16. 14:31:28

Pedig lenne ember. A volt határőrök akik nem méltoztatják elhagyni a volt laktanyájuk körzetét pl. Pedig anno oda vezényelték az állományt ahová kellett. Most meg beolvadtak a rendőrségbe/ tudom nem önként de még ez is jobb a semminél/ és a Somogyhoz csatolt létszám, mégis Zalában dekkol. Papíron meg csak elveszik a helyet itt. Mi ez már kisdedóvó? Tudom szar 35-40 évesen a munka után költözni, még család nélkül is. De passzívan várni a nyugdíjat havi nem is rossz fizetésért./ Ami átlag feletti itt a Dunántúl déli régióiban. Sok diplomásnak nem haladja meg a 110-et a nettója./ Kmb-s meg 145ér? Hagyjuk ki van nagyobb veszélynek kitéve. Én nem tudok visszalőni, ha úgy adódna. Nem kis értékkel rohangálok sok száz km-t 80-90 ezerért.

Dr Smit Plagius 2009.02.16. 14:32:38

vajon szeretett fővárosunkban (világvárost építünk!) miért nem látni járőrt közterületen, aki jelenlétével presszionálná polgártársainkat az együttélési szabályok betartására? a közlekedési szabályok betartására? a parkolási rend betarására? ebben a városban mindenki azt csinál, amit akar, csak csengessen az aktuális centrumkáeftének! szomorú és elkeseredett vagyok, hogy szeretett fővárosunkból BPF egy szarkupacot épitett, néhány ciklusa alatt!

szeintem a közlekedési bírságokból simán futná a járőrök fenntartási költségeire! itt most ne háborogjanak az autósok, budapesten a jelentős részük szarik a szabályokra, lásd zebra, sarkon történő parkolás, járda elfoglalása, behajtani tilos, buszsáv, elsőbbségadási kötelezettség, sebességhatár, etc...

futura 2009.02.16. 14:39:21

@Thomas_Urban:
Függetlenül a fenti témától:
nem gondolkoztál el még azon, ha az általad kifejtett vélemény tényleg a sajátod, úgy is élsz, és most ennek a színvonaláról ne is essék szó,

a z é l e t b e n n e m o l y a n v i l l á d , még hasonló sem.

Egy esélyed még lenne, ha fenti véleményed a magyaron kívül még 2-3 nyelven is tudnád közölni.

andreasue (törölt) 2009.02.16. 14:41:01

Ávós szarok. Gyurcsány-ármádia.

mokas_gizi 2009.02.16. 14:45:53

Ha jól értelmezem ez a blogot akkor a tüntetők hibája, hogy ekkor a bűnözés... azért tüntetnek az emberek, mert szétlopja a kormány az országot...!!!
Nem tűnik ez fel neked vagy te nem ebben az országban élsz...!!!
FULL korrupt a rendőrség amikor ott volt a készenléti rendőrség akkor sem csináltak semmit, vendéglátós megtette a feljelentést rendőrök nem csináltak semmit, de akiket feljelentett azok a megjelentek nála...

Marin Cozma gyilkosai is azért kapták késve a nemzetközi elfogató parancsot mert kevés a rendőr, nem azért mert megvásárolták az ottani rendőrséget...
Azért ekkora a bűnözés, mert FULL korrupt a rendőrség...!!!
Ezenfelül meg nincs szakmai hozzáértés...!!!

mokas_gizi 2009.02.16. 14:48:16

Ha nem egy híres embert ölnek meg akkor talán még a hírekbe sem kerül bele a gyilkosság...!!!
Tudod mennyi gyilkosság van amit eltussolnak...

mokas_gizi 2009.02.16. 14:49:23

"Ahová a cigány való oda való a magyar rendőr is...!!!"

kafferbivalybalamber 2009.02.16. 14:49:55

Szerintem az Orbán az oka mindennek.
Ez abból is látszik, hogy 2006 szeptembere előtt közbiztonságunk kiváló volt, jutott elég rendőr mindenhova. Mint tudjuk. (Persze ez csak 2002 után volt így. Meg 98 előtt. A Horn, az be volt rúgva, mikor azt mondta, hogy ami itt van, az nem közbiztonság.)

degreen 2009.02.16. 14:52:09

no comment, aki hülye, menjen utcaseprőnek.

kafferbivalybalamber 2009.02.16. 14:55:45

Ja, ésez a "flow-szerű élmény" ez annyira szép. Olyan költői. (Aki szerint affektáló modoroskodás, az egy fidesznácifasiszta csürhe, és monnyon le!)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.16. 15:06:19

a rendőrök stílusa sok esetben semmivel sem különb, mint a bűnözőké.

korábbi rosszfiú-ismerőseim, akikkel kapcsolatban mindenki holtbiztos volt abban, hogy csak idő kérdése, és börtönben végzik, rendőrök lettek. talán ez sem véletlen.

amikor engem kell megbüntetni 30ezerre parkolásért, kurva nagy legények tudnak lenni, a büdös tetves disznajaii, de egy kancigánytól a gatyájukba csinálnak! szánalmas banda!

atlbilbaoo 2009.02.16. 15:15:24

A rendőrség 600 darab trafipax berendezést vásárol!!
(www.origo.hu/itthon/20090210-megotszorozik-a-rendorok-a-kozutakon-a-traffipaxok-szamat.html)
Erre van pénz? A gyorshajtót egyszerűbb megfogni mint a cigó maffiózót?

Perillustris 2009.02.16. 15:18:12

@Bukowszky: "de egy kancigánytól a gatyájukba csinálnak! szánalmas banda"

Ha meg mégis fellépnek, akkor több hónap, rosszabb esetben több év meghurcoltatás vár rájuk. A megélhetési jogvédő maffia rasszistának nevezi őket, a főnökük is elpártol mellőlük, stb. Jogbiztonság kell nekik is.

20 percen keresztül követnek egy részeg disznót, aki embereket veszélyeztet? Nem szorítják le az árokba? Hol vagyunk?

Ki kell mondani: ma a Rendőrség nem képes ellátni a feladatát. Aki bűnözni akar, azt nem tartja vissza semmi, aki meg nem, az így se, úgy se fog.

Ismétlem, ez nem a beosztott rendőrök hibája, hanem a politikusok és az agg, a változásokra nem (vagy rosszul) reagáló rendőri felsővezetésé.

atlbilbaoo 2009.02.16. 15:24:29

Mindenhol kamerák lesznek - ígérte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az objektív felelősség és a zéró tolerancia bevezetésének egyéves évfordulóján tartott sajtótájékoztatón.
Folytatódik a program, a szabálytalan gyalogosok és kerékpárosok megbüntetésére is lesz erőforrás.

Cactus71 2009.02.16. 15:48:18

@atlbilbaoo:

:D:D:D:D Ezt az embert be kellene utalni mentálhigéniára.... Kórosan képzeleg.....

szépmező 2009.02.16. 16:01:09

ez nagyon gyík szöveg volt

nem kötelező főpolgármesterként szétbarmolni egy várost.
inkább irány a dutyi.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.02.16. 16:08:29

lol. ne hagyd abba a blogolast, mert legalabb lehet meg ma is rohogni valamin.

Cactus71 2009.02.16. 16:08:55

Úgy látom, hogy sokaknak csak annyi maradt meg, hogy az ellenzék miatt vissza kellett vezényelni a rendőröket Pestre....

Az már ezeknek nem tűnt fel, hogy azóta miért nem lettek visszaküldve????

borpancsoló 2009.02.16. 16:39:19

Na, ez egy érdekes egyveleg volt! Kezdve onnan, hogy a politikusok a saját védelmükre használják fel az egész ország védelmét ellátni hivatott erőforrásokat. Ez tényleg így van, én sosem értettem, hogy a száztizenhatodik kis szélsőjobbos tüntetásre miért kell 10szeres rendőri erőt összerántani. De hogy a politikusaink félelme és bizonyítási vágya (hogy majd mi megmutatjuk a náciknak, hány rohamrendőrünk van) hogyan jut odáig, hogy akkor ez tulajdonképpen annak az írni-olvasni nem tudó szélsőjobber balféknek a hibája? Nos ez elég érdekes.

Maradjunk annyiban, hogy mindenki csinálja a maga dolgát. A tüntető tüntessen, a rendőr őrízze a rendet az ország vezetői pedig vezesség az országot, vagyis próbálják már meg legalább általános iskolai szinvonalon beosztani az erőforrásokat.

rookielamer (törölt) 2009.02.16. 22:36:17

Jó, akkor fordítsuk meg a kérdést: ha nem lett volna egyetlenegy tüntetés sem 2002-től napjainkig, akkor az a sok rendőr aki most Budapesten állomásozik, azóta sikeresen megszüntette volna a bűnözést, felszámolta volna a maffiát, a korrupciót és az erőszakot? Neeeem. A politikusaink nem hagynák. (korrupció, összefonódások, maffia, és a kormány által fizetett provokátorok a mindenre kapható hőbörgők lázítására okosan kitervelve, figyelemelterelés gyanánt)
Hétmilliárd bútorra, kétmilliárd a rendőrségnek, pfff...
"Oszd meg és uralkodj!" - én ezt látom.
Szóval a tényt, miszerint kevés a rendőr vidéken, nem vitatom. De a végkövetkeztetéssel, hogy a bűnözés elharapózásáért a "gyurcsánykormányellenestüntetők" a hibásak, továbbra sem értek egyet.

bubastis 2009.02.17. 11:58:39

Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért nincs rendőr, mert a kormány évek óta folyamatosan vágja le a támogatást.
süti beállítások módosítása