Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Hülye úr

2008.06.23. 18:32 | bpfopolgarmester | 76 komment

Az elmúlt napokban három világrengető hír járta be Főpolgármesteri Hivatal folyosóit. Az egyik, hogy a 4-es metró melósai a Baross tér lezárt részén valamilyen munkafolyamat lezárását focizással ünnepelték. A munkások délután háromkor kezdték, és egy órán keresztül rúgdosták a labdát. Két csapat egymás ellen, kapura, ahogy kell. A metró építkezés nem ezen az egy órán fog elcsúszni, úgyhogy ezzel a kérdéssel most nem foglalkozott a kabinetem.

Elmerengtem, hogy a melós ember ma már csak olyan, hogy nem kocsmába jár, hanem sportol, ami az egészséges és kulturált életfoma híveinek jó hír. De nem így a következő kettő.

A Fidesz a szocialista párt után, amely egyszer már olyan nagyszerű politikust adott a belvárosiaknak, mint Steiner Pál, ezúttal maga is bebizonyította, hogy egyetlen egy olyan embert sem tud kiállítani, aki ne hülyülne meg a belváros élén.

Kollégám, Rogán Antal, és magyar gárdás érzékenységű jegyzője, Rónaszéki László, a belvárosban nem kívánatos élvezeti szernek nyilvánították az alkoholt, Budapest egyetlen működő, hetente tízezer embernek kikapcsolódást jelentő parkjában, és az infrastruktúráját jelentő Gödör Klubban.

A parkban heverők, beszélgetők, nevetgélők zavarják a parkon túl húzódó házak lakóinak életét, állítja a jegyző. Tényleg, ezt mondta, nem vicc. Nekem egyből a Kultiplex jutott eszembe, amelyet szintén az ott élőkre hivatkozva zárattak be. Persze ferencvárosi liberális polgármester kollégám - meggyőző helyzetismeretről tanúskodva - ott másként csinálta, és úgy intézte, hogy biztonsági őrök rohanják le a helyet, hiszen bármi megtörténhetett volna.

A gödör és körülötte lévő park is évek óta, eddig nagyjából háborítatlanul működött. Tény, hogy az elmúlt két évben olyan sokan kezdtek odajárni, hogy a lépcső tetejéről húsz percbe is beletelt, míg az ember eljutott a wc-ig. Városházi pletykák szerint az önkormányzat mobil wc-kel próbált a helyzeten segíteni, de a műanyag falú wc-k annyira felhangosították a bennük csücsülők szellentéseit, hogy ezt a lakók mostanra megelégelték.

Elismerem, a parkkal és az odajárókkal valamit már kezdeni kellett. Képzeljék csak el: egy politikus számára, milyen ijesztő az, hogy a 13 évesektől az ötvenes korosztályig, naponta ezrek szabadon gyülekeznek, nincsenek szabályok, mégis mindenki békésen megfér egymás mellett! Budapest egyetlen működő közparkjának megfojtásáért külön is gratulálunk, és ha majd egyszer ezek a barátságos fiúk újrakezdik, reméljük, a FASZKORBÁCSOT az elsők között Antalnak lóbálják be.

És milyen véletlen, a harmadik hír is a saját maga penészbe öltözött karikatúráját alakító Rogán Antalhoz köthető, aki úgy tűnik, elhatározta, hogy a kulturált létformának végre ad egy elemi erejű pofont. Sikerült a kortárs művészekbe is belerúgnia, ugyanis a kerület néhány napon belül megszünteti az egykori Stúdió Galériát, amely egy éve Labor néven működik.

Amennyiben tiltakozni szeretnének, úgy csütörtökön megtehetik a kerületi képviselő-testület közmeghallgatásán, illetve pénteken, a Képíró utcában, a Laborban szimpátiatüntetésen is kifejezhetik egyet nem értésüket az V. kerülettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr29535657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2008.06.24. 11:28:55

Kirugják még a kerületben székelő sportegyesületeket is az eddigi helyükről. Tisztogatás ez a javából....

Baszkurátor 2008.06.24. 11:31:56

Mégis mit vártatok ettől a szarjancsitól?
Mondjuk azt is jól pofán kell baszni egy terhes macskával akik rá szavazott.Most akkor egyék is meg amit főztek.. :P

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 11:42:32

Egyetlen működő közpark...
Ha nem lenne a gödörben lévő vendéglátóipari egység, talán egyet is értenék.
Közösségi tér, mely kultúrált találkozási pontot jelent. E tekintetben mindenképpen egyedülálló, mert a ligettel és a szigettel ellentétban jó a közlekedése, és az éjszakai világitása és biztonsága is.

Rúgjunk bele!
Nem újdonság ez a fityeszéktől!
Elnyomó diktatúrát akarnak a javából (eddig még hálisten nem találtak jogi eszközt a gépfegyverezéshez) ezt már legutóbb jól bizonyították, mikor perek tucatjait akasztották egyszerű humoristák nyakába, mert nem zengett a dicshimnusz a pártnak... Emlékszünk mi szólt az összesállami csatornán...

Gondoljunk bele milyen alternatíváink vannak:
1: Utcára lépni csak engedéllyel és útvonaltervvel, személyes jogok lesz*rva, és mindenhonnan csak a rendszer szuperslágerei és dicsőítése... valahogy láttam már hasonlót, de nem működött, és gazdasági csőd lett a vége...
2: Azt csinálsz amit jól esik, törvények nincsenek betartva és betartatva, a gazdaság beledöglik a töketlenségbe, és szép lassan a tehetetlenségtől omlik össze az ország...

Valaki már észrevehetné, hogy egyik sem jó, és ha a hatlmon lévő tehetetlenségéből adódóan olyat csinál ami fáj (nem kicsit nagyon), akkor nem a mási szoknyájához kell futni, hanem visszaemlékezni ők mit csináltak...

Itt minden jelenlegi politikai erő bizonyította a teljes és tökéletes alkalmatlanságát....

2008.06.24. 11:44:56

Azt azért megjegyezném, hogy az a bizonyos vend. egység évek óta engedély nélkül működött, plusz éhbérért, feketén alkamazta dolgozóit. Vajon ez hogy lehetséges?

Úgyhogy olyan nagyon azért hőbörögjünk, kedves elvtársak...

avogadro00 2008.06.24. 11:46:55

végre valaki tesz is valamit - amúgy meg tényleg hangos a tömet, nem tudom mit szólna a cikk irója, ha az ablaka alá menne az a tömeg minden nap és még egy ablakot sem tudna kinyitni, akkor arról cikkezne orbaszájba.

Dr Kangörény 2008.06.24. 11:50:44

iii, ha valamilyen szabályt nem tartanak be, akkor a megoldás nem a szabályok betartatása, hanem a teljes tiltás? Beteg gondolatok ezek.

Sütemény1975 2008.06.24. 11:51:42

melyik SZDSZ-s honatya érdekeltségébe tartozik a Gödör Klub? :)

Dr Kangörény 2008.06.24. 11:52:55

avo, mindenhol laknak emberek, mindent be kell zárni? Szoktál te szórakozni? Jársz nyaralni? Nem hiszem, hogy lakatlan szigeten ütöd el a szabadidődet.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 11:53:16

Aki nyugalmat akar költözzön a külvárosba!
Ha valaki a város közepén "sznobul" a csillagászati négyzetméteráras lakásában, akkor viselje el a körmenetet, a molotovkoktélos kukagyújtogatókat és a buzifelvonulást!
Arról nem is beszélve, hogy az autók zaja nagyságrendekkel nagyobb, mint amilyen zajt az Erzsébet tér látoagtói okozhatnak.

wacak 2008.06.24. 11:55:52

Egyáltalán nem probléma, hogy szétverik végre azt a drogos gyülekezetet. Tonnányi szemetet termelő, alkoholista banda. Ne az utcán igyanak, takarodjanak be a nekik intézményesített talponállókba.

Egyre szimpatikusabb ez a Rogán doktor, ha még a csöveseket és koldusokat kitakarítaná a belvárosból, múlhatatlan érdemeket szerezne.

Aki szabadtéren akar szórakozni, az megteheti ezer helyen a belvároson kívül.

Mellesleg maga a klub egy hatalmas adócsaló banda. Egyszer a sörről számlát kértem, hát úgy összeszarták magukat, hogy inkább ki sem kellett fizetnem.

Rogán kellene főpolgármesternek, végre rend és fegyelem lenne ezen a liberális szarkupacon, Budapesten

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 11:56:31

Süti: Az érdekeltség egy olyan dolog, hogy ha kirúgja, akkor a következő bérlő az ő érdekeltsége lesz!
Ebben az országban ez így működik!
Ha törvényt vagy jogszabályt sért az üzemelés, a foglalkoztatás, akkor nem a politikusnak kell bezáratni, hanem az erre hivatott szerveknek, de azonnal!
Más kategória a kettő!

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2008.06.24. 11:59:03

iii:
Szerintem úgy működhet faszán a világ, ha szétválasztjuk a problémákat. Az általad felvetett dolgokra az a megoldás, hogy:

1.) Tulaj megbüntet -> rászól, hogy fehérítsen -> gyakran ellenőriz (aki meg nem akar éhbérért dolgozni, az keres másik helyet, nem kötelező sehol sem dolgozni)

2.) Tulajtól engedélyt elvesz -> bérleti jogot megpályáztat.

Elvtársak... Ismerek én Fideszest is aki oda járt, szerintem ő sem örül neki annyira. Ez nem pártfüggő.

Miért nem értik meg egyesek (sokan) pl.: avogadro00, hogy ha az emberektől elvesszük az egyik legfontosabbat, a szabadidejük élvezettel történő eltöltését (pleasure time), akkor az társadalmilag eléggé káros hatású hosszú távon. Persze biztos ez annyira nem fasza az ott lakóknak, de szerintem nem is elviselhetetlen. Annyira nagy ott a forgalom, hogy gondolom az ott beszélgetők nevetgélők zaját felfogja (nem próbáltam ki, lehet hogy tévedek).

Faszok meg mindig mindenhol lesznek, akik nem tudnak a helyzetnek megfelelőlen viselkedni (éjszak üvöltöznek az utcán, üvegeket törnek össze, stb...). Ja és ez sem pártfüggő, mielőtt valamelyik okos elkezdi szidni az elvtársakat/gárdistákat.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2008.06.24. 12:01:30

wacak: Neked találták ki a katonaságot! Jelentkezz még ma hivatásosnak. Rend és fegyelem honol széltében, hosszában a laktanyában. A város nem erről szól ám...

wacak 2008.06.24. 12:08:57

hix

Meg is látszik ezen a városon, hogy nem erről szól. Egyelőre.

Yasashi Tanuki 2008.06.24. 12:12:41

Amit csinált teljesen egybevág azzal amit az emberek a konzervativizmusról, konzervativ gondolkodásról gondolkodnak.
Szvsz. éppen elvhűen cselekedett, ha én konzervativ szavazó lennék pont ilyen tetteket várnék el tőle.
Az alternativ kultúra frontján általában deviáns elemek hirdetik az igét, a konzervativ érzelműeknek általában meg is van a véleménye erről a "bagázsról" úgyhogy nem látom miért várják Rogán Antaltól, hogy védelmezze az ilyen törekvéseket.

babraba 2008.06.24. 12:16:39

wacak: inkább kínába menj... lesz neked ott fegyelem, és csend! ha meg hangoskodnak majd kiér a néphadsereg és csendet tesz!

és remélem, Te sohasem fogsz döntéshozó helyzetbe kerülni... (legalább az én kis életemet minimális szinten befolyásoló dolgokban..., a sajátodat úgy fegyelmezed, ahogy akarod)

demizson bobby 2008.06.24. 12:20:25

komolytalan....
azért megkérdezném,hogy a "büfé" üzemeltetője miért nyugodott bele az elmúlt 5? évben az ideiglenes engedélybe? Most persze sürgős lenne.....

someoneelse 2008.06.24. 12:22:21

wacak pont ilyen véresszájú FIDESZ-es emberekre van itt szükség.
:DDDDD
Remélem minden Kossuth-téri tüntetésen ott voltál.
Szánalmasnak tertom, hogy ezek között az emberek között sokan azért voltak ott, mert Petőfihez mérik magukat, akik az elnyomó rendszer ellen kiálltak és majd a történelemkönyvek megemlítik őket.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

testlife 2008.06.24. 12:22:43

wacak, bazmeg, hozd vissza a Deicide-kazettáimat!!!

Ya Basta! 2008.06.24. 12:33:03

HHMMMM..

talán pont most leszünk szemtanúi, egy folyamat kezdetének, aminek a vége a volt buszvégállomás üzletszerű kihasználása..
kituggya,.. lehet h valaki mondjuk egy fehér galléros nagyúr már elképzelte ott élete vendéglátóipari-kultúregységét..
A Gödör biztos konkurencia.. ELTAPOSNIIIIII !!!!
deh WC-nek még jó lesz,..

GYÁSZ

molekula 2008.06.24. 12:34:09

"amely egyszer már olyan nagyszerű politikust adott a belvárosiaknak, mint Steiner Pál"

muhahahahaha

wacak 2008.06.24. 12:43:08

someoneelse
Soha nem voltam Kossuth téri tüntetésen.
Mint mondtam én a rendet és a fegyelmet szeretem, ott pedig egyik sem volt. Azok az emberek, akik ott voltak tényleg elégé szánalmasak. De ugyanilyen szánalomra méltó az a többg száz alkoholista és drogos is akik éjjelente Budapest szívében élik ki beteg devianciájukat. Vagy ugyanilyen szánalmasak a parádézó buzik is pávatollal a seggükben.

Ez egy kis lépés volt, de nagyszerű. Most jöjjenek a csövesek, koldusok és az illegális lakásfoglalók. Valaki itt végre egy élhető belvárost akar csinálni és nem érdekli náhány hisztiző szociológus meg egy adócsaló sirámai.

kanbatu 2008.06.24. 12:45:11

Wacak, nem megy az baszás?

hevera 2008.06.24. 12:45:48

Hadd ne sajnáljam az Andrássy úti lakosokat a zaj miatt! Amúgy is, kb a Gödör 150 métres körzetében nincsen egy ablak sem, ahol van, ott pedig inkább a kis körút, a Bajcsy, az Andrássy és a József Attila u zaját lehet hallani, nem a Gödörét. A Gödör Bp egyik legkedveltebb nyári helye, az üzemeltetők nagyon jól beindították és egy befutott helyet akar valaki megkaparintani MAGÁNAK

wacak 2008.06.24. 12:49:32

kanbatu
Érv?
Személyeskedni már óvodában is gáz.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2008.06.24. 12:50:29

Legyen ahogy akarjátok, beláttam hogy igazatok van. Este nyolctól legyen kijárási tilalom. Alkohol, kávé és cigaretta tilalom országosan 24/7. Hangos szó tilalom. Egyáltalán tilalom tilalom hátán. Rend és fegyelmezettség. Az utcán csak libasorban közlekedni előre meghatározott útvonalak mentén, akik kilógnak átnevelőtáborba kerülnek. TV ingyen mindenkinek. Minimum napi 3 óra tévézés kötelező. Hétvégenként és szabadnapokon (de nem gyásznapokon) 17:00 és 17:30 között halkabb kacajok engedélyezve, de ezen időpontok kivételével csak átnevelőtáborba jutás terhe mellett. Párválasztás számítógépes sorsolás alapján, a genetikai jellemzők és a lakóhely figyelembevételével.

Welcome to our Brand New World. The home of Law and Order.

És akkor vége megnyugodhatunk és elindulhatunk a Fejlődés tisztára mosott (és lézerrel kiegyengetett) útján.

wacak 2008.06.24. 12:51:50

háhá

Abban igazad van, hogy most már következetesnek kell lennie Rogánnak és nem adhatja másnak a jogot, csak aki kulturált helyszínt csinál a Deák térből, nem pedig egy drogos-iszákos tanyát.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2008.06.24. 12:52:02

Meg amúgy is mindenkinek a kurva anyját :D

kanbatu 2008.06.24. 12:52:10

Igaz, gáz. Azt szokták ezzel meggyanúsítani, aki túlságosan is fegyelmet akar tartani. Hogy ez rád vonatkozik-e, azt te tudod, de hidd el, hogy ez a látszat.

someoneelse 2008.06.24. 12:53:37

Hix tény hogy az ember nagy tömegben csürhe.
:)))
De azért nem hiszem hogy ott akkora zaj volna a tömeg miatt.
Megnézném azt, hogy a tömeg túlkiabálja az autótömeget...
Ha valamiért, azért lehetne jogosan balhézni...bár ha csendre vágyik, tényleg ne az 1milla/nm árú lakásban éljen valaki a belváros legfelkapottabb környékén.
Vagy ne szóljon egy szót sem.

wacak 2008.06.24. 12:57:56

Hix
Az ellenkezőjével mi meg egymást riogyatjuk a konzervatív oldalon. Nem kellenek törvények, legyen anarchia, járkáljunk meztelenül az utcán, mindenki dugjon családtagjaival. Ekkor gyorsan előkerül az 'erősebb kutya baszik' rendezőelv.

Egy normális középutat kell találni.
Az nem segít, ha elkezdesz hisztizni, hogy aki nem viseli el azt az ocsmányságot és kulturálatlan viselkedést, ami a Deák téren megy, az rögtön diktatúrát akar. Nem, nem kell diktatúra, de rend és fegyelem igen. Mellesleg elég sűrűn kinn voltam és vagyok a Gödörnél van része, ami tetszik, van, ami nem, de nem hullajtok könycseppet, ha bezárják.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2008.06.24. 12:58:55

Amúgy meg hadd védjem meg a drogosokat és az iszákosokat. Voltam én is drogos is, meg iszákos is. Aztán idősebb lettem és megjött az eszem (egyáltalán nem lehetetlen). És most annyit adózok negyedévente, mint más egy évben (de inkább többet). Szóval gazdasági szempontok alapján abszolút hasznos vagyok a társadalom számára. Kulturális szempontok alapján is, de az másik téma. Meg már leszoktam a különösebb rendetlenkedésről (mondhatnánk rendezett és fegyelmezett életet élek), de azért másoktól nem kívánom hogy olyan életvitelt folytassanak mint én. Ha a saját hányásukba akarnak fetrengeni, hát tegyék. Engem kurvára nem érdekel.

wacak 2008.06.24. 13:00:19

kanbatu
Engem a látszat nem érdekel. Az szubjektív, olyannal pedig felelsleges foglalkozni.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2008.06.24. 13:00:23

wacak: Nah, alakul ez, de a rend és fegyelem szlogen engem továbbra is elriaszt.

salamon 2008.06.24. 13:01:18

wacak, az nem érv, hogy a gödör és a park látogatói drogosok, és alkoholisták, hanem hazugság.

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 13:02:20

wacak, te beteg vagy.
Te nem a rendet szereted, hanem a dolgokat ugy ahogy te elkepzeled, keptelen vagy egyuttelni masokkal, elfogadni masfelet. Kerj segitseget, a gyerekkori frusztraciokbol adodo agresszivitast jo esetben tudjak ellensulyozni.
Egy biztos, a kozossegnek nincs szuksege bomlaszto egyenre, mint te.

A bekes egyutteles es rend jegyeben en nem sokakat, hanem teged kuldenelek ki a kulvarosba, de inkabb a varoson, orszagon kivulre.

Fantaziatlan, merev, frusztralt .... vagy (mindenki helyettesitse be kedvenc jelzojet ide).

Amugy latszik nem voltal meg a Godorben, csak messzirol ugatod mi volt ott. Igaz estenkent volt eresztd el a hajam odabent fokent, na meg bzonyos szervezesi gondok is vannak amiket meg kellene oldani, de messze a legnyitottabb es kellemesebb hely volt, foleg delutanonkent, olvasni, beszelgetni, kinek kinek a sajat itala folott (fele fele aranyban alkoholos es nem alkoholos, plusz nemi kaja is ha megeheztel). Sokan tanultak ott egy kave es asvanyviz folott. Tucatnyi mukedvelo fotos kepei mutathatjak ahogy idosektol kezdve gyerekekig mennyien ereztek jol magukat a szabadban.

kanbatu jot szolt, es eszembe jut a Jo reggelt Vietnam beszolasa:
"Jobban hianyzik neki egy kiados ugas mit barkinek a tortenelemben"

Mellesleg, asszem meg mindig beulnek a Godorbe ha Pesten lennek, csak kicsit jobban kellene elore tervezni. Jo hely az meg mindig a delutanokban.

kanbatu 2008.06.24. 13:02:41

Ok, de az is látszat, hogy a Gödörben csupa narkós és alkoholista fetreng, mert ez egyszerűen nem igaz. Szóval ne adj a véleményedre.

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 13:05:40

demizson:
Tulajdonosnak lehet kiadni engedelyt, az pedig itt a kozigazgatas jovoltabol tisztazatlan.
Legalabbis ezt mondjak mindket oldal ha jol vettem ki.

someoneelse 2008.06.24. 13:06:40

wacak, azzal egyetértek, hogy fertő, meg mocsok ne legyen.
Maximálisan.
De itt nem erről van szó.
A Deák téren én rengetegszer járok és láttam ugyan ittas egyént, de nem többet mint máshol.
Viszont rengeteg fiatalt, akik a parkban ülve tanultak, vagy olvastak, vagy csak szimplán jól érezték magukat.
Azzal is egyetértek, hogy ha valaki hsuzonéves, ne a fedél nélkült árulja, hanem keressen munkát.
Te adnál munkát a hajléktalanoknak?
Most persze lehetne vitanapot indítani arról, hogy ki miért és hogyan jutott oda, de láttam én már diplomás egyetemi tanárt híd alatt aludni.
Az adócsalókat küldeném oda aludni.
El lehet a hajléktalanokat tüntetni.
Hová?

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 13:06:41

maxt: jot szolsz
Kangoreny: jot szolsz

nudlee 2008.06.24. 13:11:06

Éjszaka azért máshogy néz ki, mert csak azok ücsörögnek kinn a füvön, akik nem veszik meg a gödörben a piát, hanem bolti hubit akarnak benyomni budapest közepén békésen egymás mellett. Szoktam arrafelé járni, nekem se tetszik pedig nem vagyok fideszes.

dr. orter 2008.06.24. 13:13:23

wacak, szerintem te nem nagyon jártál mostanában (sem) azon a környéken...

wacak 2008.06.24. 13:13:35

Hix
Téged a rend és a fegyelem jelszava riaszt, engem pedig a liberalizmus és szabadosság. Nem vagyunk egyformák.

salamon 2008.06.24. 13:17:23

nudlee, hogy emberek ücsörögnek és békésen bolti hubit nyomnak, az tényleg elég ijesztőnek tűnik. hova vezet ez?

wacak 2008.06.24. 13:18:48

Jofiu
Ha józan vagyok nincs bennem semmi agresszivitás, ne félj.
A demokráciafelfogásodról sokat elárul, hogy szivesen kitaszítanál a városból és az országból. Hát ez nem biztos, hogy menni fog, de talán próbálj meg meggyőzni, hogy miért menjek el innen? Én sem szeretlek téged különösebben intoleráns barátom, de azt azért mégsem kívánom, hogy bárcsak erőszakkal lennél eltávolítva ebből az országból.

Ez a baszás-hiányos szöveg meg tényleg annyira gáz, hogy azt hittem már senki nem égeti magát vele. De lelked rajta, azért az érveknek is jusson hely.

egosumquisum 2008.06.24. 13:18:50

wacak

Miért ne járkálhatna meztelenül aki úgy szeretne? Amíg nem kötelező mindenkinek addig nincs gond.

Sőt, tőlem dughatnak is családtagok amennyit jólesik amíg mindkét fél beleegyezésével történik. Mi az ártalom? Bőven elég lenne a családtagok utódnemzését tiltani a modern világban ahol millió és 2 hatékony fogamzásgátlási módszer van.

lápi lidérc 2008.06.24. 13:20:03

iii · www.hirdetespiac.hu 2008.06.24. 11:44:56
Akkor hülyeséget jegyeznél meg.
Ideiglenes engedélyekkel működött, és a dolgozókat nem éhbérért és nem feketén alkalmazta.
Csak ennyi a nem igaz a megjegyzésedben.

maxt 2008.06.24. 11:53:16
"Aki nyugalmat akar költözzön a külvárosba!"
Lófaszt!
Vannak rendeletek, hogy szórakozóhelyről mekkora hangerővel szűrődhet ki zaj a hely területén kívülre. Amelyik nem teljesíti, azt be kell zárni.
A Gödör ellenben nem ilyen.

wacak 2008.06.24. 11:55:52
"Egyszer a sörről számlát kértem"
Mi lenne, ha még szarrágó is lennél...

someoneelse 2008.06.24. 13:06:40
"rengeteg fiatalt, akik a parkban ülve tanultak, vagy olvastak, vagy csak szimplán jól érezték magukat."
Ezzel nem is lenne semmi baj. Csak én egy olyat sem láttam, aki a szemetét elvitte volna az első kukáig. Nézd meg a parkot reggel 5-kor - mint egy szemétlerakóhely.
(Mondjuk azt sem értem, hogy miért nem lehet több kukát odavinni, mivel elsőre látszik, hogy ami a környéken van, az kevés. Ez meg talán a kerület és Arrogáns Anti dolga lenne.)

wacak 2008.06.24. 13:23:04

egosumquisum

Valószínűleg nem ugyanazon a bolygón élünk.

egosumquisum 2008.06.24. 13:24:27

wacak

Bárcsak így lenne.

wacak 2008.06.24. 13:24:58

lápi lidérc

Engem Gyurcsány Ferenc szólított fel egy Collina-klón képében, hogy 'mindig adj és mindig kérj!'
Tudod fair-play. Mellesleg így könnyű ellenőrizni mely helyek adócsalók.

wacak 2008.06.24. 13:26:28

egosumquisum

Jaja. Nálad az anyabaszó jelzős szerkezet kicsit átértékelődött. Morálisan.

nudlee 2008.06.24. 13:37:34

Nehogy gáz legyen valamiről számlát kérni, már bocsánat...

Vagy az úgy van, hogy én fizetek adót a jövedelmem után, aztán megveszem a sört náluk olyan áron, mintha adóznának, ők meg élnek és virágoznak?

Hagyjuk már, libsi vagyok, de ennek is van határa. A Budapest közepén üvegből hubit nyomók pedig ne mondd, hogy nem festenek szánalmasan. Jó sok turista megy ott, nyilván nekik sem tetszik (itt most nem a 23 éves ún. turistákra gondolok, akik csövezni, piálni meg magyar lányokat dugni jönnek a szigetre)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 13:49:17

Képzeljük el együtt (vigyázat... idealizmus... rózsaszín nyál):

Fiatalok, akik a város különböző pontjain laknak, van aki Budán, van aki Rákospalotán, és van aki Pesterzsébeten...
Egy dolog köti őket össze, a barátság...
A családját nem választhatja meg az ember, és az anyagi körülményeit sem... Utóbbit csak később tudja megteremteni, vagy kapcsolatokkal megalapozni...
A barátság olyan dolog, hogy nem csak önmagától van, hanem azt ápolni kell, tartani a kapcsolatot, és beszélgetni, összejönni...
A város metróvonalainak találkozása ebből a szembpontból ideális, hiszen ide a legegyszerűbb eljutni a város bármely pontjáról.
Megtalálhatta idáig az is a számítását, aki lent tripla áron ivott koktélt, és az is, aki a vegyesboltból vett sörrel koccinthatott...
Nem mindenki adhat estélyt az Andrássy-n lévő villájában, mert mondjuk egy panelban 3-4 vendég már problémás tud lenni...

Az Erzsébet-tér olyan igényt szolgált ki, amire szükség van ebben a városban, és ahol én is több estét eltöltöttem már.

Aki ezt devianciákkal, és a bűnözéssel hozza össze, az annyira beszűkült, hogy értelmetlen vele párbeszédre törekedni, hiszen esélytelen, hogy bármit is felfogjon belőle...

Mi lenne a jobb nekünk?
1. Közösségi élet, közösségi helyek felvirágoztatása, valamint az ilyen helyek fokozott felügyelete, szabad mozgás a város és az ország egész területén.
2. Minden betiltása... Éjszakai szórakozási lehetőségek felszámolása (hisz úgyis alkoholista drogos az össze aki odajár), esetleg kijárási tilalom, vagy különleges engedély bizonyos kerületeken való áthaladáshoz, nehogy bűnelkövessünk.

Itt most nem egy szórakozóhelyről van szó, még csak nem is Budapest egyetlen közösségi közteréről, hanem arról a szabadságról, amit a rendszerváltás adott...

(nagyon zárójelesen írom, hogy az ilyen szélsőségesen nemzeti szoc. rendmániások tolják a bársonyszéket a szdsz alá azzal amit művelnek. ha valami égetően riasztja az embereket, az a szabadságuk elvétele... ehez képest mit számít egy gazdasági csőd, amit a jelenlegi kormánypárt összehoz)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 13:55:10

lápi lidérc:
Ne ragadj ki egy mondatot.
Ott volt mellette az autózaj, ami ugye árnyalja a képet, nemkülönben a hanghatásokat, a "lakók" hozzáállásáról már ne is beszéljünk.
Ha valaki megvesz egy lakást, és van elég pénze és befolyása, akkor megveszi hozzá a Deák teret, és lezáratja mert zajos?
Ha a város legforgalmasabb ponján lakik valaki, akkor viselje el mivel jár az...
Ha nem tetszik, építsen villát az erdő közepén!

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 13:56:35

"Én sem szeretlek téged különösebben intoleráns barátom"

Bocsánat, de az intoleráns szó tőled komoly röhögést váltott ki belőlem.

wacak 2008.06.24. 13:58:49

maxt
És ezzel most mit csináljak?
Én nem tartom magam intoleránsnak, csak társadalmilag konzervatívnak. Kemény konzervatívnak.

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 14:00:25

wacak
Nem egy bizonyos elvi tarsadalmi elrendezodesrol beszeltem, hanem a kozossegi egyezkedesrol, akarmilyen formaban is van.
Jellemzoen es eleg jo statisztikailag a tied az kiesik az aktualisbol. A kozosseg erdekeben az egyeni, es foleg az akar ideiglenes de meglevo viszonyokhoz kepesti radikalis kilengeseket jobb korlatozni, demokraciakban is vannak eroszakszervezetek a deviansok kezelesere, a demokratikus rend vedelmere. A megmondo perszonaldiktaturad nem illik bele az aktualis tendenciakba, nem ezt akarja a tobbseg, ez van.
Ha te az aktualis berendezkedeshez nem tudsz alkalmakodni es a tobbsegeket korlatoznad kisebbsegi gondolataidert, akkor tolerancia ide vagy oda, inkabb menjen egy kis resz mint egy nagy. Fajdalmas (?) veszteseg, de van ilyen.
Itt es nagy valoszinuseggel a lakossag nagy reszeben is ellenerzest szulnek a kisebbsegi radikalis korlatozo elveid a 'rend' neveben, sajna ez a megszoksz vagy megszoksz effektus. Nincs mit tenni, a tenyek nehez dolgok.

Amugy meg az orokzold - ne haragudj, hogy nem tekintem mervadonak a te kritikai eszreveteled arrol mi aktualis es mi nem - idezet helyenvalo lehet. Bizonyitottan jobban szocializalodnak a kozosseghez azok akik kielegito szexualis eletet elnek.
Persze nem eleg teny all rendelkezesre itt, hogy nagy biztonsaggal mondhassam ez az eset rad is fennall, de ami hozzaszolasokat irtal az alapjan elkepzelheto.

wacak 2008.06.24. 14:05:40

jofiu
Megkérdezhetem miért nem használsz ékezeteket?

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 14:11:31

(torteneti okok. Nem tamogatott magyar ekezetes korszakban tanultam bele a szamitogepkezelesbe es azota is a legritkabban tudok magyar kornyezetet hasznalni, tobbet tevesztek ekezetes emulalt uzemmodban. Es bocs az atszerkesztesek miatti hibakert is)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 14:11:53

(ne vedd magadra, mert durva ellenpélda, csak a gondolatmenet miatt írom)
Az se tartja magát intoleránsnak aki kopaszra nyírt fejjel feketéket ver.
Egyszerűen neki természetes, hogy az nem ember, vagy ha az is, akkoris valami alsóbbrendű korcs...
Az ő lelkiismerete szerint az nem bűn, csak a "természeti rend" betartatása, a dolgok "helyén kezelése".

A tolerancia ott kezdődik, amikor tisztában vagyunk a nekünk biztosított jogokkal, és azzal, hogy ugyanezen jogok _mindenki mást is megilletnek_!

Vannak hatályos törvények!
Aki betartja az azt csinál ami jól esik, aki nem tartja be, azt meg kell büntetni!
Itt a kör vége.
Aki ezen túlmegy, vagy világnézeti okokból túl akar menni, azt veszélyesnek érzem a szabadságomra.

wacak 2008.06.24. 14:23:01

jofiu
Vélenyem szerint én nem vagyok szélsőséges tagja a társadalomnak, próbálok úgy élni, hogy senkinek ne legyek az útjában, viszont ezt nem ingyen teszem, ugyanezt a viselkedést várom el másoktól is. Ha én nem üvöltözök részegen és drogozok a Deák téren, akkor más se tegye.
Mellesleg ezt a két tevékenységet láttam a Gödör klubnál. Mindkettő büntetőjogi kategória, az egyik garázdaság, a másik kábítószerrel való visszaélés. Az én magatartásom jogkövető, vélelmezhetően a tied is, ezért nem akarlak eltávolítani az életteremből, viszont aki megszegi a törvényeket, azt igenis büntetni kell. Vagy olyan törvények meghozatalára kell késztetni a Parlamentet, ami nem tartja büntetendőnek a garázdaságot vagy a kábítószerfogyasztást.
A lakosság nagyrésze véleményem szerint az én pártomat fogná, ha az lenne a kérdés, hogy a lakóhelyétől 100 méterre szeretne-e egy Gödör Klub méretű szórakozóhelyet. Persze nem mindenki lakik a Deák téren, a szolidaritás pedig nem a magyar ember sajátja.

A baszáshiányos szöveg színvonala nem változik, hiába használsz kulturáltabb szavakat.

wacak 2008.06.24. 14:26:29

maxt
Éppen ez a lényeg, hogy ugyanazok a jogok illesenek meg engem is, mint másokat. Mint az előző kommentben is írtam a garázdaság és a kábítószerrel való visszaélés nem jogkövető magatartás.
Mellesleg gyakorolhatnánk egy kis empátiát azokkal is, akik a környéken laknak.
Én szegedi vagyok (pesten élek 6 éve), ott pédául elképzelhetetlen lenne lakókörnyezetben, a város közepében egy városképromboló és zajos szórakozóhelyet nyitni.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 14:35:17

wacak: ugyanazt a 2 hazugságot hozod fel minden kommentben...
Gödör club nem egyenlő garázdaság és kábítószerrel való visszaélés...
Ha ilyenről tudsz, és nem jelented fel, akkor bűnrészes vagy, mert mindkettő büntetendő.
Ha csak arra használod ezeket a dolgokat, hogy önigazolást találj, mert irigyled mások szórakozását, akkor viszont rágalmazol, ebben az esetben viszont te vagy büntethető...

wacak 2008.06.24. 14:38:57

Ha szerinted nem történt garázdaság és kábítószerrel való visszaélés a Gödör Klubnál, akkor elértünk a vita végére.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.24. 14:45:12

Én még nem találkoztam ilyennel amikor ott voltam...
Ha te igen, akkor feljelentés, és a hatóság intézkedik...
Nekem megmarad a szabadságom, te pedig tehetsz a rendért.

Ne mond, hogy rosszul jöttünk ki a vitából... :)

wacak 2008.06.24. 14:52:38

maxt
Aha. Akkor azt hiszem tényleg mindent kihoztunk a témából.

lápi lidérc 2008.06.24. 16:43:14

wacak 2008.06.24. 13:24:58
Azt szeretem benned, hogy képben vagy.
Számla kontra nyugta...

lápi lidérc 2008.06.24. 16:48:35

maxt 2008.06.24. 13:55:10
Csak tudod, a lakók többsége jóval azelőtt ott lakott, mielőtt szórakozóhely lett volna a környéken.

Nem az a megoldás, hogy a lakó költözzön el vagy viselje el: a szórakozóhely csináljon megfelelő hangszigetelést. Megoldható, menj el egyszer egy zenei stúdióba.
Más kérdés, hogy nem olcsó mondjuk 20 centi cvastag kókuszháncs + némi kiegészítő az egész fal- és plafonfelületre. De mivel kereskedelmi cégekről van szó, hadd ne sajnáljam már őket.
Szabadtéren meg ne legyen zajongás este 10 után.
Ennyi.

lápi lidérc 2008.06.24. 16:51:52

Jofiu 2008.06.24. 14:11:31
"Nem tamogatott magyar ekezetes korszakban tanultam bele a szamitogepkezelesbe"
Már legalább 20 éve, de inkább több, hogy támogatja a számítógép (mindegyik oprendszer) a magyar ékezeteket. Szóval ennyi idő alatt simán lett voln lehetőséged átszokni. Csak persze olyan divatos játszani a nagyfiút, hogy "én már akkor, amikor". Én még a 80-as évek elején kezdtem számítógépezni, aztán mégis meg bírtam tanulni. Érdekes, mi?

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 23:07:23

lapi liderc:
A szokasaimat szemlyes zonamnak tekintem. Jogod van szarni az irasomra, figyelmen kivul hagyni, esetleg jelezni, hogy zavaro, de minositsd a felmenoidet legkozelebb apukam.
Megmagyaraztam miert van, tenyleg nem szoktam meg bele mert nagyon keveset kellett es kell ekezet a napi gyakorlatomban, egyszeruen lelassit, ha ez teged derogal akkor lekophatsz.
Leszarom a frusztracioid ha te faszokkal talalkoztal akik kerkedtek azzal amit en gyengesegnek tekintem magamnal.

neurotikk! (törölt) 2008.06.24. 23:16:22

wacak
te egyenlosejelet teszel a hely es az ott felbukkano torvenytelen es bunko egyedek kozott. Jelentos tobbsegben vannak a nem ilyenek ott.
Mivel nagy betilto es szabalyozo magus vagy, tiltsd be elobb a buszmegallokat mert hangos taho eroszakos reszegek ott randaliroznak buszra varva a lakasok elott.
Jelentsuk be az ilyet (igen en is), oldjuk meg a zavaro jelensegeket, de hogy tiltsunk be mindent mert esetleg kapcsolodhat hozza valami rossz jelenseg, ez kicsit nonszensz.

wacak 2008.06.25. 10:33:15

jofiu
Végülis találhatunk kompromisszumos megoldást.
1,Minden nap APEH tesztellenőrzés, hogy adnak-e számlát.
Ezzel megoldódna az adócsalás probléma.
2,Állandó rendőri jelenlét, tekintettel a nagyszámú közönségre 20-30 darab minden éjszaka. Ezzel pedig megoldódna a garázdaság és a kábítószerfogyasztás.
Elfogadható?

neurotikk! (törölt) 2008.06.26. 00:42:16

wacak
Komolyan mondom, hogy igen!
En is legalisan elek, tegyek masok is ugy.
A hely maga legyen mint eddig altalaban (hangsulyosan ALTALABAN) a rendes embereke.
De ne zarjuk be konyorgom, par taho miatt.

neurotikk! (törölt) 2008.06.26. 00:45:17

... persze a 20-30 rendor kicsit talan sok, annyira nem gaz a hely, de 5 rendorno az mindenkepp. : )))
süti beállítások módosítása