Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Nemzeti javaslat

2008.06.05. 13:28 | bpfopolgarmester | 2 komment

Először azon botránkoztam meg, amikor a liberálisnak gondolt Kendermag Egyesület tavaly Nemzeti Legalizációs Népgyűlést hirdetett. Nem is gondoltam rá többet, de a múlt vasárnap ismét megnyúlt az arcom, amikor a még híresebben liberális Geszti Péter és az ARC nevű állami reklámügynökség Nemzeti Vágtát szervezett. Eképpen gondolkodtam magamban: Ha már a liberális támogatóink is a nemzet felé fordulnak, és nemzetben gondolkodnak, hogyan védhetném meg én egyedül a liberális világvárost? 

Aztán tegnap szerencsére visszatért a hitem, mert találkoztam a leghíresebb liberálissal, György Péter esztétával, egykori matávos megmondóemberrel, aki szerdán a Lehet más a politika című előadáson, az ELTE-n végig azzal cukkolta a láthatóan megroggyant Elek Istvánt, Orbán Viktor egykori miniszterelnöki főtanácsadóját, hogy Európában egyrészt már nincsenek nemzetállamok, másrészt - talán éppen ezért - a globális kérdésekre nemzeti válasz nem adható.

Az egész beszélgetés szürreális, meglátásom szerint azért, mert az urak ugyanazon fogalmak alatt mást-mást értettek a disputa során, amelynek a lényege röviden az, hogy az ország úgy nemzetileg, mint globálisan is válságban van, a hogyan továbbra viszont senkinek sincs jó válasza. Persze válaszok születtek: pl egyesek szerint annyira jó lenne visszatérni a mobiltelefon nélküli szellemvilágba, szerintem meg nem.

Visszatérve a nemzetre, amely a jelek szerint a világvárosban is tehetetlen. Van ugyan neki vágtája, népgyűlése, alkotmányozó testülete, múzeuma, de a problémákra megoldása nincs. Már már elkeseredtem, és akkor Baló György, a tegnapi beszélgetés moderátora feltette a nemzet világvárosát a következő időszakban leginkább foglalkoztató kérdést: Miért zárják le két évre a Margit hidat, amikor szerinte fél év alatt is felújíthatnák?

Mit tehet ilyen esetekben a nemzet? Ki segít rajtunk, nekünk? Az én javaslatom abban a pillanatban megfogalmazódott: Az egyre inkább nemzetivé váló ARC.

Beismerem, az ötlet nem az enyém, hanem a kormányé, amely erre jól rá érzett, és romapolitika helyett az ARC-ot azzal bízta meg, hogy romák fejéből buborékot gyártva - a nemzeti költségvetésből - hajót, házikót, rétet photoshoppoljon plakátokra. Miért ne lehetne az ARC-ot a Margit híd felújításához is mozgósítani? A Margit híd felújítása helyett egyből lenne Nemzeti Margithídátfutó-verseny, aztán a későbbiekben a költségvetési hiány csökkentését kiválthatnánk Nemzeti Gazdálkodj Okosannal, és remélem Gesztiék fejében már ott sorakoznak a jobbnál jobb ötletek.

Hogy ez mibe kerül a nemzetnek? Isten bizony mondom, semmibe, sőt. Íme a főpolgármesteri javaslatom: A nemzet is igényt tarthasson a befizetett személyijövedelem-adó 1 százalékára. 1 százalékot kapnak a civil szervezetek, 1 százalékot az egyházak, 1 százalékot a nemzet. Ez utóbbit egyenesen a Nemzeti ARC Akció Reklámügynökség bankszámlájára lehessen befizetni. Azután lenne itt csak nemzeti jó kedv.

Más kérdés, hogy Geszti Péter 100 milliós adósággal (Akció reklámügynöksége révén), hogyan pályázhat sikeresen költségvetési pénzekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr59505034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása