Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Leszart magyarok, zsidók, kínaiak

2008.04.26. 12:01 | bpfopolgarmester | 34 komment

Történelmileg úgy alakult, hogy május 1-je teljesen értelmezhetetlenné vált minden világvárosi polgár számára. Ha jól tudom, ezt a napot már kizárólag csak a proletariátus, a kommunisták, és az MSZP tartja magáénak.

Tudják, sör, virsli és Korda György. Ilyenkor lehet azokat a szörnyű fényképeket készíteni munkában összeasztott testű férfiakról, nőkről, akik zsendülő szerelmekre és gond nélküliségre emlékezve alsógatyában vagy bikiniben kifekszenek a városligeti parkba.

Ezt megelégelve a Marom, úgyis mint a Király utában található Sirály presszó az idén május elsején szeretné a civil szférát megünnepelni. Lesznek fotókiállítások, beszélgetések, színház, minden, ami egy kulturális napra felfér.

Ezek a zsidók azonban olyan körmönfontak, hogy nem akartak titkolózni, hanem felháborító módon meg is hirdették az eseményt. Levelek mentek a világ mind a négy égtája felé, kapott belőle az origo, a Magyar Narancs, és a Magyar Nemzet is. Arcátlanság, gondolhatta ez utóbbi lap, Szenvedi Zoltán nevű újságírója és nem csak azt határozta el, hogy dafke nem megy el az eseményre, hanem még jól meg is írta a véleményét nekik, amelyet most itt közzétennék:

"Kedves marom-osok!
 
Köszi a tájékoztatást, de utálom ezt a zsidó-nemzsidó problematikát, én nem vagyok kíváncsi a kortárs zsidó kultúrára, viszont a kortárs kultúra érdekel, főként, ha abban emberek vesznek részt. Ellenben szarok a zsidókra, a cigányokra, a magyarokra, az arabokra, a hindukra, a japánokra és külön a kínaiakra. Szarok ezért rátok is. Csá
"

Gondolom, ezekben a vérzivataros időkben, amikor teljesen alaptalanul vádolnak gyökérré vált publicistákat azzal, hogy antiszemiták, a Magyar Nemzetnek nem a legjobbkor jön túlképzett újságírójuk sarkos kijelentése: szarok a zsidókra. (életszerűtlennek tartom, hogy Szenvedi ugyanezt a levelet megírta volna, ha pl a kolozsvári magyar színház hívja meg)

Ugyanakkor ez a kijelentés attól egyáltalán nem válik elfogadhatóbbá, sőt, ez adja a borsát, hogy Szenvedi úr mindezt megtoldja azzal, hogy szarik a magyarokra is, meg a kínaiakra, és a cigányokra. Aha. Ha nem lennék ilyen felelős pozícióban, azt mondanám: anyád.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr68442915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hevera 2008.04.28. 10:37:55

És ha ennyi minden nem érdekli ezt az újságírót, akkor miről ír? Vagy egyáltalán miért lett újságíró?
Szerintem szégyen, hogy manapság valaki így gondolkodik, pláne, ha újságíró.

conquistador+ (törölt) 2008.04.28. 10:51:30

Ok és? Hívjatok meg olyat ,akit érdekel. Egy embert nem érdekel és ezen hisztiztek? Ez van. Dolgozzátok fel!

dávidka22 2008.04.28. 10:56:28


Amellett, hogy szarul és szerencsétlenül írta meg a dolgot a kolléga, szerintem az egyetlen elfogadható hozzáállás az övé. Hogy hagyjuk már végre, hogy milyen kurva gének vannak valakiben, ha egyszer EMBER és kész. Én mekkora magyar lehetek szőkén és kékszaműen?! Tessék. Ebben az értelemben igenis minden humanistának kötelessége szarni mind a magyarra, mind a zsidóra, mind mindenki másra.

DE!

A fenti bekezdésem CSAK társadalmilag-politikailag érvényes. Itt kultúráról van szó. Arról, ami egy-egy nemzetet definiál. Na innentől kezdve pedig talán a lgefontosabb attribútuma egy kulturális alkotásnak, hogy az akkor most magyar vagy zsidó vagy üzbég vagy "piréz", stb...

Innentől középkezdés. Néha olvasom a Nemzetet, sőt, néha írok is bele. De előbb gondolkodni kellene, s csak utána leírni, amire jutottunk.

Pusszancs!

I-brahi 2008.04.28. 11:00:07

A probléma nem ott van, hogy nem érdekli, hanem hogy kifejezésre is juttatja, pláne a szarok rá elfogadhatatlan. (Az már apróság, hogy ez tipikus Móricka-effektus: Egy május 1-jei kulturális rendezvényről miért kell valakinek a zsidókra, a cigányokra, a magyarokra, az arabokra, a hindukra, a japánokra és a kínaiakra asszociálnia?)

Gringo 2008.04.28. 11:08:04

Ez a magyarnemzet lap színvonala. Mi ebben a meglepő?

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.04.28. 11:10:57

És az a kis aranyos félmondat, hogy aszongya: "viszont a kortárs kultúra érdekel, főként, ha abban emberek vesznek részt.."??
Ezt msot hogy kell érteni? A t. kultúrújságíró nem kedveli a tehénparádét, vagy egyszeráűen csak a zsidó az nem ember?

hevera 2008.04.28. 11:11:21

De ha jól olvasom, akkor az az esemény, amiről szó van, nem is "zsidó" esemény konkrétan, hanem sok civil szervezet összefogott, kár, hogy az MNO-s zsurnaliszta el sem olvasta a programot. Ráadásul a kevésbé merev, zárt gondolkodású, intelligens Nemzetes kollégáira is szégyent hoz.

Ács Ferenc 2008.04.28. 11:29:48

Mondjuk a szakmai etikára is szarik ez a derék sajtómunkás, mert általában saját név alatt tolja az MTI-tudósításokat, nyilván azt hiszi, ez másnak nem tűnik fel. Na jó, Magyar Nemzet, ne várjunk sokat.

lápi lidérc 2008.04.28. 11:31:57

bpfopolgarmester:
Te is megtanulhatnál már magyarul, ha úgy döntöttél, hogy ezen a nyelven akarsz firkálni a netre. Aztán keresgélhetnéd más szemében a szálkát, ha a tiedben már nincsenek gerendák.

(Felhívnám a figyelmed pl. az úgyis - úgy is eltérő jelentésére, vesszőhibákra - van bőven -, tulajdonnevek írásmódjára stb.)

testlife 2008.04.28. 11:32:10

Ennek a fajta agressziónak - ti. hogy a gyűlölet helyett a diszfunkcionális valóságok iránti undort fejezzük ki - alig van adekvát megnyilvánulása Magyarországon az irodalmon kívül. Ez a levélke meg most egy kicsit az, és ezért nincs vele semmi baj. Nem tudom ugyan hova tenni, hogy ha így érez a publicista, akkor miért dolgozik egy szarházi, álszent konzerv napilapnál, de elvagyok ezzel is, hámég van ezen kívül is egy rakás dolog, amit nem tudok ugyebár...

A ketté- vagy most már többészakadt M.orsz. minden barrikádján tömegével vannak azok, akik egyáltalán nem értik, mi a baja az egyik "másik" oldalnak velük, azt meg plájne nem, hogy van minden oldalnak saját magával is baja elég, és ez is frusztrál. A ki nem élhető nagynagy életakarás. Egymás megértésére - társdadalmi szinten aztán pláne - remény sincs, lehetőség sincs, soha nem is volt. Ezért kell mindenkit leszarni. Hogy élhessünk, és ha már, akkor másokért is, esetleg, csak úgy, szőrmentén, éppcsakérintsd. Nem tudom ki fia-borja a Szenvedi, de - kövezzen meg egy Múzsa - nekem Ottlik Medvéje, Sartre és Pityinger L. egyszerre jutott eszembe a mondatairól. Én bajom. (Meg főleg Ottliké, szegény.) Ja, Pityinger Dopeman egy régi Wanted-ből: "Miért szeressek valakit azért, mert cigány vagy zsidó? Le se szarom a fejét, ki a faszt érdekel?" Nem pontos idézet. A többi túl bonyolult, leszarom:)

vujicsics trutymo 2008.04.28. 11:35:20

Hülye egy levél. Nemigen kell rá reagálni, mert fölösleges. De legalább lehet min megsértődni! Mindezzel együtt megvárom a heves kínai, cigány, arab, magyar, stb reagálásokat is.

vujicsics trutymo 2008.04.28. 11:40:34

Elfelejtettem leírni az előbb kedves bpfopolgarmester. Az első két bekezdésed hangvétele szerény véleményem szerint azonos színvonalú a kifogásolt levélével. Amúgy két prosztó kultúrális vitája igen lenyűgöző tud lenni!

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.04.28. 11:58:08

Lápi lidérc: nekem meg nem tetszik a betűk színe. Meg a blog dizájnja. Ez azonban kicsit sem jelenti azt, hogy a másik félnek automatikusan ettől jól igaza van.

InteriorLulu 2008.04.28. 12:13:55

Értem mit akar az újságíró: akár május elsejét, akár magát az egész civil szférát ne önmagukban a kortárs zsidó kultúra képviselői ünnepeljék, hanem mondjuk az egész nemzet, nemzetiségi és vallási hovatartozástól függetlenül. Valószínűnek tartom: nem tartja helyesnek hogy a zsidó kultúra nevében indítanak egy effajta kezdeményezést, mert egyfajta provokációt érez mögötte, hiszen az erről szóló meghívót annak az újságnak is elküldték, melynek szellemisége - hogy mást ne mondjak - nem áll azért olyan nagyon távol az emlékezetes MH-beli Bayer-cikktől.

Mindez érthető is, csak épp, enyhén szólva túlreagálja a dolgot: attól hogy provokácót szimatol, még viselkedhet újságíróhoz méltóan, azaz higgadtan és bölcsen, és nem kezd el igen szerencsétlen módon, vérig sértett kamaszként vagdalkozni, minősíthetetlen stílusban köpködni.
Mondhatja, elnyomva közben felhorgadt indulatát, hogy köszöni szépen, de ő inkább egy össznemzeti kortárs kultúrabemutatásra kíváncsi; vagy mondhatja hogy köszöni hogy gondoltak a lapjára is, igazán jólesik, és el is megy, hisz a kortárs zsidó kultúra része a kortárs kultúrának.

Szerintem ez utóbbi módon járt volna el leghelyesebben...

hevera 2008.04.28. 12:24:58

Az miért baj, ha egy egyébként zsidó kultúrával is fogalalkozó egyesület szervez egy civil napot, ha már más nem szervez, és nekik eszükbe jutott?
Sztem teljesen mindegy, hogy ki szervezte, csak az MNO-s újságíró pont ezt látta bele, hogy "zsidó"

salamon 2008.04.28. 12:32:07

na, itt van a lápi, az internet történetének legostobább kommentelője is. hát hogy vagy, te ember? vesszőhiba tényleg jó sok van, neked pl ágyéktájékon. hahahahaha

Széna Tomi 2008.04.28. 12:49:03

1. Van egy olyan tippem, hogy Tóta W kb. ugyanezt (ugyanebben a stílusban) írta volna, ha mondjuk kap egy meghívást egy katolikus rendezvényre, csak nem etnikumokkal, hanem vallásokkal...
2. Mások magánleveleit nem rakjuk ki blogokra, még ha nekünk írták is őket. Nem illik.
3. Egy újságíró gondolja meg, mi írkál , lásd a 2. pontot.

Széna Tomi 2008.04.28. 12:57:57

Hozzáteszem még, hogy engem a kulturális árukapcsolás mindenhol idegesít. Szeretnék egy olyan keresztények által szervezett eseményre eljutni végre, ahol nem akarnak valamilyen formában megtéríteni.
Itt is ott van a hajszál a levesben. Ha én elmegyek a "Civil Kultúra Napjára", akkor nincs kedvem „Itt a náci, hol a náci?" - Van-e náciveszély Magyarországon? című előadásokat hallgatni. Ennél még a sörvirsli is jobb. A "Zsidó Nyári Fesztivál" ugyanakkor egy egyenes dolog. Olyan, mint a Városmisszió. Tudom, mire számíthatok.
És ne mondjátok, hogy ott vannakl az előadások címei a honlapon... A köztudatba a "Civil Kultúra Napja" kifejezés jut el, és ez, ebben a formában hazugság.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2008.04.28. 13:13:25

Eccer meg a Károj az sajátmagára szart, de szerintem nem volt direkt, hanem csak már nem emlékezet rá, hogy nemment el a vécébe, hanem csak el akart indulni, és közbe ott maratt velünk, és bisztos aszt álmotta, hogy ráült a vécére.

hevera 2008.04.28. 13:19:42

Széna Tomi:
- nem magánlevél volt, hírlevélre reagált az újságíró
- ez egy 1 napos program, akit csak az egyik előadás érdekel, az csak arra megy, nem ötelező olyan programra elmenni (Itt a náci, hol a náci?), ami nem érdekel, kb. ugyanúgy lehet válogatni, mint a Szigeten vayg Kapolcson. Egy darab vallási program sincsen az eseményen, azonban van környzetvédelem, fogyasztóvédelem, kínai kultúra stb.

bpfopolgarmester 2008.04.28. 13:56:06

drága kommentelők, kérlek, ne személyeskedjetek, mert kénytelen leszek egy titkos közgyűlési felhatalmazás alapján moderálni!

Izgiribizgiriribizli (törölt) 2008.04.28. 14:00:43

Vazzeee, mindenki ennyire sötét, hogy nem érti?! KOMOLYAN?!!! Bár valóban erősen, újságíróhoz talán nem méltóan fejezte ki magát a koma, de a lényeg itt éppen az, hogy jó lenne már felülemelkedni a világban végre azon, hogy magyar vagy nem magyar, cigány, vagy nem cigány, zsidó, vagy nem zsidó. EMBER. Ennyi a lényeg! Erre próbált utalni szerencsétlen flótás, tán nem épp a megfelelő eszközökkel. És végülis csak ezért gáz, amit leírt, mert senki nem érti... Épphogy nem sérteget, hanem! Na, mindegy. Amíg szaros kis országunk is azon vitatkozik, hogy most az-e magyar, aki árpádsávos zászlóval molotovkoktéloz, vagy aki inkább az otthon melegében próbálja kizárni a zavaró külvilágot, vagy aki ennek drukkol, vagy aki annak, vagy ki kire szavaz attól függ... addig miért is várnám, hogy bárki is megértsen itt bármit. Magyarország száksz. Jelen állapotokban szégyellem, hogy magyar vagyok. Lennék inkább japán, vagy zsidó, vagy cigány. Embernek lennem fölösleges, manapság az embereket nem tiszteli senki.

QOTSA 2008.04.28. 14:48:22

Szevasztok, Szenvedi Zoltán vagyok, aki a fenti kissé talán tényleg durva anyázást leírtam. Nem fogom megmagyarázni senkinek miért akadtam ki, értse és értelmezze mindenki úgy, ahogy akarja. Azzal viszont egyet értek, hogy újságíróként nem lett volna szabad ilyen hangnemben értekezni, legfeljebb magánemberként. Azért idemásolom azt az emilemet, amit még válaszként írtam a marom-osoknak, miután szavaim körbejártak közöttük:

"Ja most olvasom lejjeb, hogy én jobbikos lennék. igen, meg persze fasiszta, vagy náci, vagy mit aggattok arra, akinek éppen tele van a töke az identitástúltengésben szenvedő magyarkodókkal, zsidókkal, vagy cigányokkal, vagy kuala lumpuriakkal. nem lehetne végre az emberekről beszélni. és ha már itt tartunk. a civil számomra nem zsidó vagy magyar, hanem mindenki. és az elképzelhetetlen, hogy a magyar nemzetben dolgoznak olyanok is, akiket nem érdekel más származása, éppen ezért nem tud mit kezdeni – most éppen a – zsidó kultúrát civil köntösben eladó hirdetésekkel. elnézést, ha megbántottalak benneteket, ugyan ez volt a szándékom, de most már bánom, mert talán félreérthető lehetett. üdv szenvedi zoltán "

És mégvalami: nem vagyok publicista, azt sem tudom, hogy a marom-os szervezők miért nekem küldözgetik a termékeiket, mivel bűnügyekkel foglalkozom. Gyilkosokkal, maffiózókkal, rablókkal. Nem zsidókkal, cigányokkal, magyarokkal. Emberekkel. Az élettel. Ami történik velük. Velünk. Ha a fenti anyázással megsértettem valakinek az ízlését, politikailag korrekt lelkivilágát, hát legyen. Legyen sértve. Nem érdekel. De ha valakit alaptalanul, emberi mivoltában bántottam meg, attól ehelyütt is elnézést kérek.

A maromosoknak: kösz, hogy ügyet csináltatok belőlem, nem felejtem el. Szz

hevera 2008.04.28. 15:03:03

Szenvedi Zoltán, te csináltál magadnak ügyet, azzal hogy ilyen levelet írtál, ahelyett, hogy leiratkoztál volna egy olyan hírlevélről, ami nem érint, illetve mint tudjuk, "leszarod".
Becsülendő lenne ez a gesztus, hogy megpróbálod itt, most helyre hozni a kommenteddel a dolgot, ha nem kezdenél el fenyegetőzni a leveled végén.

QOTSA 2008.04.28. 15:10:55

kedves háhá!

ha ez neked fenyegetés, akkor jelents fel, drága sértődékeny barátom, de mond meg mit tegyek még, hogy megnyugodjon a lelked? visszavonjam az utolsó mondatomat? hát tessék: elfelejtem, hogy ügyet csináltáltatok belölem, ja bocs, hogy én magam csináltam ügyet az "ilyen" levelemmel, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Így már elégedett vagy?

QOTSA 2008.04.28. 15:12:57

és úttörő becsület szavamat adom, hogy soha többé nem írok ilyen csúnyaságot a hírleveletekre, amelyről egyébként is leiratkozom. ( ez lemaradt)

bpfopolgarmester 2008.04.28. 15:15:18

kedves uraim és hölgyeim, szerintem Szenvedi úr korrektül elnézést kért. fátylat reá. mindenki emlékezzen mindenre, az idő mindent megold, több is veszett mohácsnál, az idő pénz, most hirtelen nem jut több bölcsesség az eszembe.

hevera 2008.04.28. 15:19:01

miért jelentenélek fel?! vélemyényszabadság van, csak az internetre minden kikerülhet manapság

QOTSA 2008.04.28. 15:23:18

hát, gondoltam ha fenyegetve érzed magad, akkor valahogy meg kell védened magad tőlem, elég vérszomjasnak tűnök

QOTSA 2008.04.28. 15:27:09

ebben egyetértünk

2009.02.16. 15:36:56

én zsidóként leszarom, nektek mi bajotok?miért kéne érdekelnie a maromot bárkinek is?
ha nem érdekli az az ő dolga!
én magasrol leszarok minden keresztényt, na erre varrjatok gombot
politikai korrektség, hehe
süti beállítások módosítása