Budapest

Ha az utcán valamire rácsodálkozol, ha a főpolgármester majdnem elgázol, ha ókori leleteket találsz a kertedben, vagy az ablak alatt tüntetők hangosokodnak, írj egy levelet nekünk (bpfopolgarmesterkukacgmailpontcom), és mindenképpen küldj képeket!

Friss topikok

  • Rihards: Great articles about driving license - burnickis.lv/ (2019.01.06. 09:27) Az ordibáló autósiskola
  • együttnemműködő: Emberek! Itt áll önök előtt Vitézy Dávid, egy ember, aki már 17 évesen VEKE elnökségi tag, 21 éve... (2011.06.11. 16:22) Ne fikázd a BKV-t!
  • NRG44: ugyan, kinek van gusztusa egy mosdatlan, büdösszájú cigánykurvához? XD ez a liberalizmus, egy nag... (2010.04.09. 08:18) Kurvák lepték el a Nyugati aluljárót
  • LaHaine: @Chosy: Mivel a BKV egy állami tulajdonú vállalat és monopol helyzetben van a piacán, akkor kerül ... (2009.03.26. 23:04) Mennyi?
  • bubastis: Ne hülyéskedj, kedves blogíró! A tüntetés alapvető jog, ahogy a védelemhez való jog is. Azért ninc... (2009.02.17. 11:58) Hova tűntek a rendőrök?

Linkblog

Világvárosi köztisztaság

2008.03.12. 01:24 | bpfopolgarmester | 7 komment

Ezt a két képet az elmúlt napokban fotóztam, és teljesen elaléltam, hogy mennyire eksztatikus örömet okoz itt élni, az utcán járni, és főpolgármesternek lenni. Budapest gyönyörű város, de leginkább csak alkonyatkor és éjszaka, amikor nem látszik ami körülöttünk van.

Főpolgármesterként érzem, hogy nem szabad szó nélkül hagyni Budapest rettenetes levegőjét és a koszt sem, ami körülvesz minket, hanem tenni kell ellene. Én ezért is költöztem Budakeszire. A világvárosban viszont mostanában villamossal kezdtem közlekedni, és a következő megállapításokat tettem.

Ha egy járműre - például a villamosra - felszállok, megállok, a lábamat megvetem, megkapaszkodom, de aztán nem maradhatok egy helyben. Az utazás során többször is arrébb kell állnom és fogást váltanom.

Budapest főpolgármestereként tudom, hogy ha ilyenkor bármihez hozzáérek mindenhol milliónyi baktérium, bacilus, kórokozó ragad a kezemre, amik legvégül a szervezetembe kerülnek. Ráadásul, ha kapaszkodás közben fogásváltásra kényszerülök, az már megkétszereződött valószínűséggel, majd további három-négyszeresére is megnövelheti a fertőzés, megbetegedés veszélyét, amit ezek az apróságok okozhatnak nekem, és persze mindannyiunknak.

Azt is tudom, hogy a fővárosiak közel fele minden nap tömegközlekedési eszközzel, azaz BKV-n közlekedik. Kivéve persze a hétvégét, de akkor is elegen. Közülük a legtöbben legalább egyszer az utazás alatt megkapaszkodnak vagy más módon hozzáérnek a korláthoz, kapaszkodóhoz. Ezek szerint az egymillió utas a napi 4 millió utazás alkalmával legalább négymilliószor ér hozzá a korláthoz.

Megkérdeztem Regőczi Miklós BKV-s kommunikációs vezérigazgató-helyettes urat, hogy milyen gyakran törlik a kapaszkodókat, korlátokat a cégnél. Szerinte takarítási ütemterv szerint, de ez nem napi, hanem csak heti szintű korláttörlést jelent. A válasz ledöbbentett, mert így meghatványozódik a fogózkodóról ránk leselkedő veszély.

Nem tudom, hogy Antal úr távoztával sikerül-e valamilyen megoldást találni a problémára, de ha újraválasztanak, ígérem, világvárosi köztisztasági javaslatcsomagot készítek. Addig is húzzanak kesztyűt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr88377233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2008.03.12. 13:03:13

Ennek a cikknek lehetne folytatása: az üléshuzatok "tisztaságáról". Azokat is a hetente tisztítják? Nem hiszem.
A végén még kényszerbetegek leszünk: állandó kézmosás, kesztyű nyáron is stb. :-)

bamboo 2008.03.13. 14:27:47

Redvás ruhával és koszos, büdös testtel kell felszállni, akkor nem kenődik ránk a baci, hanem mi kenjük másra! :) Vagy legrosszabb esetben is csak a választékot növeljük magunkon, a mennyiség marad! ;)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.03.13. 14:43:05

Vera, tudok is tancsáot adni. Az üléshuzatokat elvileg 40 ezer kilóméterenként cserélik, tisztítják.

Péter Márta 2008.03.13. 15:18:29

Tisztelt főpolgármester úr!
Talán, ha mód nyílna rá, hogy a budapesti hajléktalanok térítés nélkül használják a nyílvános illemhelyeket, az is javítana valamit a város állapotán.

Gizi 2008.03.13. 15:20:45

"Föpolgármesterként tudom.-.."

Miért kell ehhez föpolgármesternek lenni?

Vera 2008.03.13. 15:53:37

BKV figyelő! Ebben mi is a tanács? Cseréljem én a huzatot?

bpfopolgarmester 2008.03.15. 15:57:19

Kedves Péter Márta, sztem budapesten nincs elég nyilvános wc, ami van, az sem önkormányzati működtetésű. de ezt az Demszky Gábor biztosan jobban tudja.

Kedves Gizi, ez az úgynevezett ironia.
süti beállítások módosítása